Last news in Fakti

10 Юни, 2020 11:47 3 111 15

Наско Сираков прехвърля 35% от акциите на Тити Папазов

  • наско сираков-
  • левски-
  • тити папазов

Дълговете на клуба са общо 23 млн. 948 хиляди лева

Наско Сираков прехвърля 35% от акциите на Тити Папазов - 1
Снимка: БГНЕС

Новият собственик на Левски Наско Сираков дава пресконференция във VIP залата в сектор "А" на "Герена". Героят от САЩ '94 разкри, че ще бъде мажоритарен собственик на "синия" клуб с 51% от акциите на клуба. 35% от акциите Сираков прехвърля на Тити Папазов.

"Днес съм наистина изключително развълнуван. Ако нервнича в един момент, моля, да ме извините. Първо искам да изкажа огромна благодарност на феновете. Ако не бяха те, може би нямаше да има такава пресконференция. Това, което направиха нашите привърженици, е без аналог в световната история. Преди две седмици обясних решението си да взема акциите. Приемам Левски като кауза. Кауза да бъде спасен. Това е най-тежкият момент в 106-годишната история на този клуб".

"Дълговете на клуба са общо 23 млн. 948 хиляди лева. След жеста, който направи г-н Спас Русев. Преди 20 минути подписахме споразумение с Главболгарстрой за 5 години. Прекратява се делото срещу Левски и подписахме 5-годишно споразумение без никакви лихви. След 5 години ще бъдат потърсени дължимите парите от компанията. Дотогава клубът ще може да си стъпи на краката. Това е около 7 млн. Също така 7 млн. лева са задълженията към Националната лотария и Нове холдинг, но те са с падеж 2023 година. Не е чак толкова страшна ситуацията. Реално в момента най-големият проблем са парите, които дължим от началото на годината досега - на футболисти, администрация и треньори. С всеки един от тях ще започна разговори след тази пресконференция. Ясно е, че този златен дъжд, който е валял досега, е приключил. Всеки един трябва да прояви уважение към институцията Левски. Когато е имало пари, всичко е плащано на секундата. Сега трябва да стегнем коланите. Разбира се, че ще огледаме много внимателно всеки един пост, където имаме хора. Има какво и как да се направи в тази насока".

"Според бившите собственици не са имали такава експертиза, която имам аз по спортно-техническите въпроси. Скъпоплатени чужденци, които да са извън групата и да бъдат резерви, е прекалено голям лукс за всички отбори. При нас може да се окаже смъртоносно. В ДЮШ не съм имал възможност да наблюдавам работата пряко. Това е една от насоките, в които ще обърнем сериозно внимание. Не е нормално Левски и ЦСКА да играят при такива условия. За материалната база съм говорил с всички фенски организации. Не съм обещал титли и купи, защото с толкова задължения, колко са тук, и с тази материална база не е нормално да имаме такива амбиции. Сигурен съм, че Левски ще си стъпи на краката и ще печели титли и купи. Левски трябва да бъде синоним за коректност".

"Във всеки мач се вижда, че уважението към институцията Левски е загубено. За да бъда 100% коректен и гарант на всички хора, които застанаха зад мен. 51% от акциите ще бъдат в мен и те ще бъдат неприкосновени. 35% от акциите ще прехвърля на Тити Папазов. Той ще бъде вторият акционер след мен, защото каквото и да кажа за него, ще бъде малко. Най-важното е, че на него и неговото семейство имам повече доверие, отколкото на себе си. Постигнах споразумение със Станимир Стоилов да прекратим това срамно дело, което клубът води срещу него, защото той е най-успешният треньор в историята на Левски. Не можем да се отанасяме така към най-заслужилите хора. Той никога не си ги е поискал. В управлението на Левски ще влязат експерти, професионалисти и легенди, които съм сигурен, че ще работят така, както ще работя аз - без нито една стотинка".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тити

    27 0 Отговор
    Плача, от щастие плача
  • 2 МАЙТАП БЕ УИЛИ

    22 0 Отговор
    .....ПОПИТАЛИ РАДИО ЕРЕВАН.....

    -КОЙ Е ЛЮБИМИЯ ДЕСЕРТ НА ТИТИ ПАПАЗОВ......?

    .....РЕВАНЕ...........ТУТАКСИ ОТГОВОРИЛО РАДИОТО......
  • 3 Тиквоний

    18 1 Отговор
    Край на дълговете.Айде на спонсорите:
    1.ТОТО
    2.НОЙ
    3.БДЖ
    4.Здравна каса
    5.БНТ
    6.Мин. на спорта
  • 4 Гост

    11 0 Отговор
    Хайдее разгрбването да започне сега!
  • 5 дивака

    10 1 Отговор
    ЗАЩО НЕ СЕ РАЗТУРИ ТОЗИ ОТБОР - КАК МОЖЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С ИГРАЧИТЕ ТРЕНЬОРИТЕ .ЖИВИ ПОДИГРАВКИ . ПРОСТАШКА РАБОТА . ДОБРЕ ,ЧЕ НЕ СЪМ ЖУРНАЛИСТ ТА ТОГАВА ДА ГИ НАПРАВЯ НА НИЩО НАЙ- РАЛИЧНИ СОБСТВЕНИЦИ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 неутрален

    6 0 Отговор
    данеги е проиграл на карти тия 35%, ще се разбере ква е далаверата некой ден ......
  • 8 уродливия

    5 0 Отговор
    Терсит в втората песен за малко миряса...
  • 9 Ален Мак

    5 0 Отговор
    Новите спонсори-новата държавна петролна компания,след тях държавния тотализатор,Кореком,Балканатурист и новата любов след Цветан Василев на Тити-Шиши.
    Въобще-"отбора на народа",ама кой народ?
  • 10 пипи

    4 0 Отговор
    Тити какъв го играе?

    Коментиран от #13, #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 въпрос

    4 0 Отговор
    Модератора на щат при Борисов или Пееффски ли е?
  • 13 DHL

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "пипи":

    Доверен куриер на който нищо не му дават, ама тича насам, натам и лее сълзи за Оскар.
  • 14 мунчо

    7 0 Отговор
    някой процент за Илиана Раева няма ли? Май само за нея не остана
  • 15 успеха на

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "пипи":

    ``Трупа-тръст``!Тити-солист/пее и цвили/,Боби-кючека,Наско си знае -ду.... ,` Илияна -не играе,``рисува``-лице на тапета !