Last news in Fakti

11 Юни, 2020 09:36 1 691 6

Батков: Трябва да има сериозно затягане на коланите в Левски

  • левски-
  • батков-
  • затягане-
  • колани-
  • финанси-
  • криза-
  • сираков-
  • спонсори-
  • помощ-
  • папазов

"Левски има пълното основание да чука на всяка врата, да набере спонсори и рекламодатели", смята бившият собственик на "сините"

Батков: Трябва да има сериозно затягане на коланите в Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият собственик на Левски Тодор Батков, който управлява клуба в продължение на 14 години гостува в сутрешния блок на „Нова Телевизия“. Той говори по актуалните теми в клуба и подкрепи новите управляващи хора в клуба - Наско Сираков и Тити Папазов.

"Това е едно от най-добрите решения, особено в комбинацията Наско - Тити. Двамата са доказани левскари, успели хора. С Наско съм работил от 1998 до 2002 , от 2004 до 2008, както и през 2013. Той е един от най-добрите спортни директори в България. Добрата новина е, че въпросът с акциите се реши. Второ - приветствам идеята на Сираков да обяви финансовото състояние на Левски, което е доста тежко", коментира Батков.

"Тревожното са текущите задължения около 2,5 милиона за данъци, заплати към футболисти, над 4 милиона дълг към НАП. През 2008 ЦСКА имаше такива задължения и не получи лиценз, а Левски игра в Европа на тяхно място. Добрата новина е, че разплащанията са разсрочени, това се е случвало в последните 4-5 години, тъй като голяма част са лихви", добави адвокатът.

"Другият въпрос е от къде ще дойдат парите. При тази прозрачна собственост и безспорността на хората, които държат акциите, Левски има пълното основание да чука на всяка врата, да набере спонсори и рекламодатели. Марката Левски е една от най-котиращите се като рекламен носител. Това е отборът с най-много привърженици. През 2014 и 2015 година поканихме фенове на Левски да дарят пари и да получат акции и събрахме около половин милион. Има вариант и сега да се направи така. Другият вариант е Левски да пусне емисия и да вдигне капитала. Занемари се разпространяването на членски карти. Всичко е въпрос на организация. Константин Папазов е двигателят, който може да помогне за популяризирането на Левски".

"Във всички направления в клуба трябва да има затягане на коланите, трябва да се намалят разходите за заплати. При тази продукция Левски е на второ място по заплати - от 10 000 до 30 000 евро на месец. Това, което виждаме на терена не отговаря, на това, което се получава като ведомост. Левски може да мине и без модела бащица. Привържениците на Левски обичат клуба и са готови да отделят пари за него. Всичко, което се прави в Левски трябва да е прозрачно", каза още Тодор Батков.

„Задължително трябва да се направят сериозни промени в спортно-техническото ръководство, да се разделят с футболисти. През 2004 година какво направих? Първо върнах Наско и назначих Мъри. Освободихме един куп футболисти, които считахме, че са ненужни и взехме деца от школата. Събрах отбора със Сираков и казах: „Г-н Чорни го няма, аз нямам неговите пари. Подготвил съм едни анекси и намалявам парите на 50%. Някой има ли нещо да каже?“ Дойде Елин Топузаков и каза, че няма място за коментар и подписа. Всички други също подписаха“, разкри бившият собственик на Левски.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 старите пушки

    7 1 Отговор
    Стара дружба- добри идеи. Защо Сираков не му джи(б)роса няколко акции?
  • 4 Тити

    6 1 Отговор
    В бъдеще ще търся съветите на Борат по всяка тема.
  • 5 Кой

    5 0 Отговор
    Сираков търси "съветите" на Батков и Божков,Гешев избра за съветници Филчев и Мръчков,а свързващото звено е Пеевски.
  • 6 Народа на Бг

    2 0 Отговор
    ТоА баткоФФ е един Крадлив и престъпен адвокат. Но и той ще си плати сметката!