Last news in Fakti

12 Юни, 2020 06:58 1 754 0

Ла Лига се завърна с андалусийското дерби (ВИДЕО)

  • бетис-
  • севиля-
  • ла лига-
  • футбол

Севиля победи Бетис с 2:0

 Ла Лига се завърна с андалусийското дерби (ВИДЕО) - 1
Снимка: Twitter

Севиля победи градския си съперник Бетис с 2:0 в андалусийското дерби, с което беше подновено испанското първенство. Домакините имаха сериозно предимство, но успяха да наложат волята си след почивката след голове на Окампос от дузпа и Фернандо.

Още от самото начало Севиля започна по-силно и Окампос уцели сглобката на вратата с хубав шут. След това и Лук де Йонг направи сериозен пропуск, като не можа да отбележи с глава отблизо. Футболистите на Бетис поизравниха играта, но така и не стигаха до положения.

Развръзката дойде в 54-ата минута. Марк Бартра сложи ръката на рамото на Лук де Йонг при центриране от корнер. Съдията не се поколеба да посочи бялата точка и беше непреклонен пред молбите на гостите, да отиде и да разгледа видеоповторението. Окампос реализира хладнокръвно за 1:0.

В 62-ата минута Фернандо удвои резултата след удар с глава. Окампос направи асистенция, след като отклони топката след центриране от корнер.

След това попадение Хулен Лопетеги затвори мача. И в смените му личеше, че не желае да се случва нищо до края.

С тази победа третият Севиля събра 50 точки и се откъсна пред Реал Сосиедад, Хетафе, Атлетико (Мадрид) и Валенсия, с които се бори за място в Шампионската лига. Другата седмица Севиля ще приеме Барселона в петък.

Реал Бетис остана на 12-о място с 33 точки. Столът на наставника Руби се клати и той може да не продължи работата си през следващия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА