Last news in Fakti

12 Юни, 2020 07:10 1 733 9

Сагата около базите на ЦСКА е далеч от своя завършек

  • цска-
  • бази-
  • футбол-
  • българска армия-
  • стадион българска армия

Може да се стигне до повторно оценяване стадион "Българска армия"

Сагата около базите на ЦСКА е далеч от своя завършек - 1
Снимка: БГНЕС

Сагата около базите на ЦСКА и най-вече около стадион "Българска армия" е далеч от своя завършек. Според информация на "Тема Спорт" съществува вероятност да се стигне до повторно оценяване на стадиона. Това обаче минава през обжалване на настоящата експертиза и ако то бъде одобрено, цялата процедура ще трябва да мине наново. 

Вещите лица вече оцениха в началото на април "Армията" и Панчарево на общо 32 274 900 лева. Стадионът е на стойност около 25 милиона, а базата край София - около 7 милиона. От клуба са приели оценката на Панчарево, но не са съгласни с тази на стадиона, като ръководството смята, че тя е извънредно завишена. От ЦСКА са готови да започнат дейност по Панчарево, но по отношение на стадиона искат експертизата да бъде обжалвана. Възможно е базата край София да бъде извадена от общия апорт със стадиона, за да може да се стартира дейност по нея, докато не се намери решения за "Армията".

Един възможен сценарий е оценката на съоръжението в Борисовата градина да бъде обжалвана. Това трябва да се направи от дружеството "Сердика спортни имоти", което на практика е собственик на стадиона. Ако жалбата бъде одобрена ще се пристъпи към изготвяне на оценка. Това означава повторна процедура по назначаване на вещи лица (б.а. - първата такава отне над 3 месеца поради отказа на няколко човека да станат оценители) и оттам изготвяне на друга експертиза. Тоест, процесите около "Армията" може да се проточат още няколко месеца.

При тази ситуация общото дружество между ЦСКА и държавата "Спортни имоти "Българска армия" едва ли ще бъде учредено в скоро време. Първо "червените" искат да получат по-справедлива оценка на стадиона и едва след това да налеят паричната му стойност в общото дружество. Кога обаче ще се стигне до разрешаване на казуса, едва ли е възможно да се предвиди.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимч

    5 13 Отговор
    Те не искат по справедлива,защото,ако е такава,трябва още да се завиши,а искат ниска оценка,която на тях да им отърва и да прецакат държавата.Ако това стане,трябва и на други стадиони да помага още държаеата.за да е справедливо..

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Възмутен

    10 2 Отговор
    И в какво се изразява помощта на държавата в случая.

    Коментиран от #5

  • 3 Kubeto

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мимч":

    И с какво ще я прецакат?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЦСКА

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Възмутен":

    Коя държава бе бате? Тва горе е мафиотска структура
  • 6 Левски 1914

    5 9 Отговор
    Дучето каза:шапка свалям на феновете на ЛЕВСКИ защитиха си отбора а феновете на Цска допуснаха едни хора от Ловеч едни селски тарикати да се намърдат и да се разпореждат със стадиона им.
  • 7 Убавец

    0 6 Отговор
    Хубаво е на центъра! А други да тънат в Сухата река, принерно. И да ги бъзикаме за което. Хубаво е но е скъпо! И иска класа! А освен селски тарикатлъци друго май не знаем!
  • 8 Мимч

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мимч":

    А бе има с какво,те си знаят..
  • 9 Гост

    4 0 Отговор
    Тупа се топката до избори, преди изборите ще стане всичко много бързо. Има ли някой, който да им се връзва на манипулациите?