Last news in Fakti

12 Юни, 2020 10:38 1 309 1

Бивш национал на Полша с присъда за домашно насилие

  • анджей шармах-
  • футбол-
  • домашно насилие-
  • съд

Анджей Шармах спечели сребърните медали Олимпиадата през 1976 г., а също и два пъти бронзови медали от Световните първенства през 1974 и 1982 г.

Бивш национал на Полша с присъда за домашно насилие - 1

Съдът във френския град Ангулем осъди бившия футболист на националния отбор на Полша Анджей Шармах на осем месеца условно за домашно насилие, съобщава L'Equipe. На 6 март 69-годишният Шармах нападнал съпругата си Малгорзато и я ударил в лицето. Тя отишла в полицията.

През последните години страдал от тежък алкохолизъм, като ситуацията е стигнала до невъзможността да говори.

Съпругата е простила на футболиста за абсурдното поведение и е помолила да му позволят да се върне при семейството. По време на процеса тя заяви, че вече не се страхува от него и че съпругът ѝ не пие алкохол през последните три месеца.

"Три месеца без него бяха ужасни. Искам го вкъщи. Сигурна съм, че той няма да го направи отново. През последните три месеца не беше изпил капка алкохол", заяви Малгорзато.

Анджей по време на футболната си кариера защитава цветовете на редица полски и френски клубове. Печели титлата на родината си два пъти с Гурник Забже. През 1981 и 1982 г., като част от Оксер е признат за най-добрият легионер на френското първенство.

С националния отбор на Полша Шармах спечели сребърните медали Олимпиадата през 1976 г., а също и два пъти бронзови медали от Световните първенства през 1974 и 1982 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.