12 Юни, 2020 14:35 5 029 12

Валери Божинов разпиля Хубчев: Каквото посееш, това ще пожънеш

  • левски-
  • валери божинов-
  • футбол-
  • петър хубчев

На какво отгоре иска и неустойка? Какво е постигнал?

Валери Божинов разпиля Хубчев: Каквото посееш, това ще пожънеш - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият футболист на Левски Валери Божинов коментира новината за уволнението на треньора Петър Хубчев. Божигол нападна виновника в момента да не е на "Герена" и го атакува с факти, отчитайки липсата на успехи на наставника, държането му в съблекалнята и пред феновете, както и поведението му сега, когато стана ясно, че не е желан в клуба съобщава БЛИЦ. 

"Това трябваше да се случи много отдавна, виждате как играе Левски, няма победа толкова време. Хубчев така и не осъзна, че това е Левски и трябва да залага на атакуващ футбол, а не само да се брани, дори срещу доста по-слаби отбори. Напускането му е най-хубавото нещо след края на коронавируса! Хората са казали, че каквото посееш, това ще пожънеш. Видяхте как постъпи с мен, как постъпи с Ники Михайлов... с българските футболисти и като цяло с Левски. 

В същото време докара някакви чужденци, които взимат големи заплати, а дори не попадат в групата и не играят. Изненадвам се донякъде, че сега иска голяма неустойка от клуба. Не може в този труден момент за Левски, в който феновете отделят от залъка си, за да спасят клуба, той да иска такава голяма неустойка, при положение, че нищо не е постигнал в Левски. 

Хубчев нито един път не излезе да каже благодаря на феновете за всички усилия, които те положиха, за да спасят клуба.

Нито веднъж не излезе да поеме отговорност за слабите резултати. Винаги е крив, винаги намръщен. Все другите са му виновни. Ние футболистите, когато играем слабо, си казваме след мача, Извиняваме се, а той никога не го направи. 

Хората трябваше да разберат какъв е, още когато се видя    как постъпи с някои играчи, с мен и Ники Михайлов, но той е такъв, аз го познавам отдавна. Много бързо забравя някои неща. 

Забравя как идваше на стаж във Флоренция, как му помагах, докато още се учеше да бъде треньор. Тогава беше помощник на Стоичков, видя как работи Чезаре Прандели и как се работи в такъв клуб. 

Аз бях винаги до него, но той тези работи много бързо ги забравя. Сега с искането на тази неустойка, той за пореден път показва, че не разбира какво е Левски и е в клуба единствено заради парите. 

Всички храним семейства, но семейства хранят и феновете, които отделят всеки месец от заплатите си и от парите, с които преживяват. Ето аз дори оттук отделих от заплатата си, за да може Левски да се спаси. Левски не е просто отбор, Левски е кауза и в Левски не може да забогатееш, а само да се превърнеш в легенда като накараш милионите фенове да те запомнят с добро.

Така направиха Наско, Мъри, Живко Миланов. Левски може да ти помогне по всякакъв начин, но не и да забогатееш. Хубчев не успя да разбере магията да излезеш пред 20-30 хиляди, които да викат за теб. Той явно е бил в Левски само заради парите.

Чета, че Левски предлагат да му изплатят всички дължими заплати до момента, а той иска и неустойка, и то голяма. ОК, работил е и заслужава заплата, но на какво отгоре иска и неустойка? Какво е постигнал? Трябваше просто да се извини на феновете и да си тръгне.

Много се надявам Мъри Стоилов да се върне в Левски, защото той е голям треньор и го е доказал. Искам да му благодаря като левскар, че сложиха край на това срамно дело (б.р. за дължими 70 хиляди лева).

Ако все пак Мъри не дойде, вярвам че Ясен Петров е отличен вариант за Левски. Също така вчера се чух Гошо Тодоров, пожелах му успех.

Познавам го като човек и знам, че ще направи всичко възможно за доброто на Левски. Tой за разлика от Хубчев, може бързо да обедини съблекалнята и да вдигне настроението в отбора, което доколкото разбрах, се е повдигнало още с новината за напускането на Хубчев.

По действията на Хубчев става ясно, че той не е искал да подаде оставка, а е чакал да го изгонят, за да получи компенсация. Играчите си намалиха заплатите, тежко е за всички, Левски няма пари в касата. А той вместо да каже благодаря, виждайки резултатите на отбора, стои и чака да го махнат, за да вземе още пари. Не разбирам как може да се постъпва така.

Знам, че дори не е отишъл да поздрави момчетата в съблекалнята и да си каже довиждане с тях, както правят нормалните треньори, когато си тръгват. Държи се сякаш Левски му е длъжен! За какво му е длъжен клуба на него? За победите и красивата игра ли? Които въобще ги няма", коментира Валери Божинов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баджанакспор-Пудуйне

    21 5 Отговор
    Връщам Божинката , Мамин Ники, Бижутера и за тренер Вили Овчата глава.... треперете от ужас Славия, Локо, Чорба, и другите
  • 2 Камата

    21 3 Отговор
    Стил Божинката курвите му е....а майката на таланта.А мозък си го знаем че няма вообще.
  • 3 Къса памет

    32 3 Отговор
    А май забравяш като те изгониха от Лисабон за дузпата ,която би и изпусна,кой ти плащаше заплата сума ти време,кой заведе дело и получи неустойки.Ти си същият кърлеж.Едно непораснало леке което имаше уникални възможности във футбола ,Но не постигна нищо....нищо.100% съм сигурен че много малко от феновете на отборите те помнят че си играл в тяхния клуб.И какво си се хванал за Ники Михайлов и гледаш във всяко интервю да му намериш отбор.И ти и той сте свършили с футбола.Че вече и жените не ви се връзват .Няма какво да им разказвате освен спомени отпреди 10 години.Николета скоро ще остави Н.Михайлов - тати вече не е фактор във футбола.
    Стой и гледай.Няма ли $ - Няма и "любов"
  • 4 Хубчев съм и

    5 9 Отговор
    идвам в литекс-софия ловеч за още повече пари..
  • 5 гларус

    20 1 Отговор
    Хубчев даже е закъснял много с махането ти от Левски . Няма как да да бъдете с Никито ,, бадженака,, по големи футболисти от Хубчев.ФАКТ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Стунджи

    3 14 Отговор
    Браво Валерка! Не очаквах от тебе такъв коментар,но сега ти свалям шапка за казаното!
  • 9 фатмак

    7 0 Отговор
    Аз не можах да разбера, какво не недоволен за Ники малката перука? Ми той още си е в Левски, година и половина не играл ама си получава заплатата от 30 000 лв на месец. Божинката какво реве, или просто се мазни на малката перука, че нали той му гледа децата.
  • 10 йокин

    3 0 Отговор
    Ако не бе низгвернат,от Хубчев,дали щеше,да лае''.
  • 11 Toto

    3 0 Отговор
    Най-доброто за Левски беше, че теб те махна.
  • 12 емо73канар

    1 0 Отговор
    Божинка, дано това което ти си посял и се е родило да не е като теб.