Last news in Fakti

13 Юни, 2020 12:16 1 637 5

Футболистите в Англия ще играя с тениски с надпис "Black Lives Matter"

  • тениски-
  • протести-
  • расизъм-
  • равенство-
  • футболисти-
  • висша лига-
  • подкрепа-
  • black lives matter

"Ние се обединяваме с единствената цел да изкореним расовите предразсъдъци, за да създадем глобално общество на уважение", се казва в заявлението

Футболистите в Англия ще играя с тениски с надпис "Black Lives Matter" - 1
Снимка: БГНЕС

Футболистите от отборите от Висшата лига ще играят в първия кръг след рестартирането на сезона с екипи с надпис "Black Lives Matter" ("Животът на чернокожите има значение"), вместо с фамилиите на гърба си, съобщават от пресслужбата на Английската лига.

По-рано клубовете от Висшата лига се обявиха за инициатива да се направи този надпис върху фланелките на играчите, който беше подкрепен от ръководството на лигата. Висшата лига одобри и желанието на футболистите да коленичат преди или по време на мачове в памет на чернокожия Джордж Флойд, който беше убит по време на арест в Минеаполис.

"Ние, играчите, се обединяваме с единствената цел да изкореним расовите предразсъдъци, където и да съществуват, за да създадем глобално общество на уважение и равни възможности за всички, независимо от техния цвят или вяра. Този символ е знак за единство на всички играчи, служители, клубове и официални лица във Висшата лига", се казва в изявление на футболистите.

Футболистите ще играят с този екип в първите 12 мача във Висшата лига след рестарта, включително и две отложени срещи на 17 юни, както и в 10 мача от 23-ия кръг. Също така до края на сезона на екипите на играчите ще стои логото на "Black Lives Matter" и символ, посветен на здравната система във Великобритания в знак на благодарност за работата по време на пандемията от коронавирус.

Първенството на Англия беше спряно на 13 март и ще се поднови на 17 юни.
 


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 az #Победа75

    14 0 Отговор
    С тази простотия английският футбол ме загуби!
  • 2 Тъпо

    11 0 Отговор
    Най-големите колонизатори домъкнали тъмните в Европа с надписи.... Смешно е. Просто ги върнете обратно от където сте ги довели та и нашите шведи вземете. Ти му плащаш сметките и безвъзмездно го лекуваш а то те псуе, бие и убива.... Ама рано или късно на Белчо ще му писне и ще натика Блеки в миша дупка.
  • 3 Г. Боевски

    8 0 Отговор
    Не случайно в щатите играещите футбол ги смятат за гейове.
  • 4 0808

    4 0 Отговор
    .... либерастия в действие... знаете ли, че на най-големият стадион имат тоалетни за .... третия пол... То Путин в прав текст ви каза, че Либерастията бере душа.... А онзи пияния риж Б. казва, че не било вярно.. ха ха гов-юк..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.