Last news in Fakti

17 Юни, 2020 17:54 1 881 0

Меси се доближи до рекорда на Кристиано Роналдо

  • лионел меси-
  • футбол-
  • барселона-
  • кристиано роналдо

Меси сега е втори в листата с мексиканеца Уго Санчес, друга мадридска легенда, след като двамата имат по 56 вкарани дузпи в Ла Лига

Меси се доближи до рекорда на Кристиано Роналдо - 1
Снимка: БГНЕС

С гола си от дузпа срещу Леганес звездата на Барселона Лионел Меси покачи сметката си на 21 попадения през сезона, като към тях има и 14 асистенции в 24 мача за „блаугранас”.

По този начин той се приближи до рекорд, който е притежание на Кристиано Роналдо, докато той играеше в Реал Мадрид (2009-2018).

Меси сега е втори в листата с мексиканеца Уго Санчес, друга мадридска легенда, след като двамата имат по 56 вкарани дузпи в Ла Лига.

Головете на Санчес са с Атлетико Мадрид между 1981-85, а след това в Реал между 1985-92, правейки исторически трансфер.

Барселона отказва да вземе Санчес, след като Тери Венейбълс предпочита Стив Арчибалд… но това е друга история.

Меси има 56 вкарани дузпи от 68, докато Кристиано има реализирани 61 дузпи от 72 възможни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА