18 Юни, 2020 20:43 1 491 3

УЕФА даде на Левски още един месец, за да спаси лиценза си за Европа

  • уефа-
  • срок-
  • спасение-
  • лиценз-
  • европейски клубни турнири-
  • левски

Всички европейски клубове получиха още един месец и трябва да докажат, че към 31 юли (вместо 30 юни) и 30 септември нямат просрочени задължения

УЕФА даде на Левски още един месец, за да спаси лиценза си за Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният комитет на УЕФА удължи сроковете, касаещи правилото за финансовия феърплей и лицензирането на клубовете за евротурнирите през следващия сезон. Промените дават време на Левски, който е в затруднено положение и е застрашен да бъде спрян от участие в Европа.

Всички европейски клубове получиха още един месец и трябва да докажат, че към 31 юли (вместо 30 юни) и 30 септември нямат просрочени задължения. Клубовете са задължени да предоставят информация за извършени трансфери към 30 юни и 30 септември.

Според промените през 2020 г. няма да бъде правена оценка на финансовото състояние на отборите, като 2020 г. и 2021 г. ще бъдат взети за един период. Така мониторингът за сезон 2020-21 ще обхваща финансовите 2018 и 2019 г. 

Припомняме, че кандидатът на феновете за член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев алармира, че отборът може да остане без лиценз за евротурнирите. Според икономиста до две седмици „сините“ трябва да платят задължително шестцифрена сума, за да може да играят в Европа.

Изпълнителният директор Павел Колев разясни, че "сините" може да загубят лиценза си за участие в европейските клубни турнири, но не за сезон 2020/2021, а за следващия - 2021/2022.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шишииии

    7 0 Отговор
    Аре кихай бе
  • 2 ФК,,Цола Джирос Динамо Лаффчис Раев,,20

    2 2 Отговор
    Факти Бг става спонсор на сините !!!

    Коментиран от #3

  • 3 ЛЕВСКИ 1914

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ФК,,Цола Джирос Динамо Лаффчис Раев,,20":

    Литекс тире Микре.