20 Юни, 2020 10:03 2 613 2

Бивш пилот от Формула 1 и КАРТ в тежко състояние след инцидент

  • формула 1-
  • инцидент

53-годишният Занарди е бил блъснат, след като е изгубил контрол над задвижваното си с ръце колело, оказал се е в насрещно движение и се е преобърнал

Бивш пилот от Формула 1 и КАРТ в тежко състояние след инцидент - 1

Бившият пилот от Формула 1 и КАРТ Алесандро Занарди е в болница след тежък инцидент, при който е претърпял удар с ремарке. Състоянието му се определя като сериозно. От болницата, където е закаран са направили изявление, че Занарди е в операция. Бившият пилот е със сериозни контузии на главата.

53-годишният Занарди е бил блъснат, след като е изгубил контрол над задвижваното си с ръце колело, оказал се е в насрещно движение и се е преобърнал.

По време на кариерата си във Формула 1 италианецът кара за отборите на Джордан, Минарди и Лотус. В Съединените щати два пъти печели титлата в сериите Карт. Връща се в Гран при с екипа на Уилямс през 1999 г., но остава без място за следващия сезон. През 2001-ва отново става част от КАРТ, където претърпява ужасяваща катастрофа на пистата Лаузицринг. Занарди губи и двата си крака, но с изключителна воля успява да се възстанови и дори се връща към спорта. Той кара в различни серии със специално пригодени за него автомобили. Участва и в Параолимпийски игри и печели 3 златни медала по параколоездене.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sti

    9 1 Отговор
    Какъв дух, голям човек! Дано се възстанови.
  • 2 Komapak

    3 1 Отговор
    Нещастия го гонят едно след друго. Време е да се замисли наборчето.