Last news in Fakti

21 Юни, 2020 20:29 1 278 1

Челси обърна Астън Вила за две минути и укрепи позициите си в Топ 4 (ВИДЕО)

  • челси-
  • астън вила-
  • висша лига-
  • футбол

По този начин столичани отвориха разлика от пет точки на Манчестър Юнайтед

Челси обърна Астън Вила за две минути и укрепи позициите си в Топ 4 (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Челси премина през доста трудни мигове, за да се поздрави с успех след рестарта на сезона във Висшата лига. Момчетата на Франк Лампард се измъчиха с борещия се за своето спасение Астън Вила. "Синята" победа с 2:1 в Бирмингам беше факт след бързо обрат в средата на втората част.

По този начин столичани отвориха разлика от пет точки на Манчестър Юнайтед и четири кръга преди края, сякаш са сигурни за мястото си в Топ 4. Астън Вила пък продължава своята битка за спасение. Лошата програма на виланите обаче не ги прави сериозни оптимисти за постигането на тази цел.

Въпреки това, мачът се разви оптимистично за тях. В 43-ата минута младият бранител Кортни Хаус се възползва от отлично центриране на Дъглас Луис, но Кепа направи страхотно спасяване. За нещастие на испанеца, кълбото отново попадна в централния защитник, който сътвори головата добавка.

Челси постепенно се съвзе от тази неприятна изненада и съумя да изравни след точно час футбол. Крстиан Пулишич беше забравен на далечната греда при пас по въздух на Аспиликуета и за американеца не остана нищо друго освен да порази мрежата на Нийланд.

Буквално в следващата атака, обратът беше факт. Аспиликуета намери Жиру около точката на дузпата. Френският стрелец се завъртя елегантно и последва премерен изстрел, който се оказа и решаващ за спечелването на трите точки на "Вила Парк".

До края на срещата домакините можеха да откраднат и точката, но с намирането на целта се размина испанският офанзивен футболист - Жота.

 


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0808

    1 0 Отговор
    .... Гледах мача до край.. Аз харесвам Лампс и отбора му.. Приветсвах влизането в ок. 70 минута на Т. Абрахам... Силно впечатление от виланите ми направиха централния и ляв бранители - високи и изключително бързи № 30 и № 40.. Но без публика е доста криво...