Last news in Fakti

23 Юни, 2020 22:23 4 261 21

Локо Пд изхвърли Левски и е на финал за Купата на България (ВИДЕО)

  • левски-
  • футбол-
  • локомотив пловдив-
  • купа на българия

"Смърфовете" се класираха за директния мач за трофея след 0:0 на "Герена" и 2:0 на Лаута в първия мач

Локо Пд изхвърли Левски и е на финал за Купата на България (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Локомотив Пловдив се класира за финал на турнира за Купата на България. "Смърфовете" Изхвърлиха Левски на 1/2-финал след 0:0 в реванша, игран на "Герена" и с общ резултат 2:0 се класираха в директния мач за трофея.

Локо Пд изхвърли Левски и е на финал за Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Преди старта на мача капитанът на "сините" Живко Миланов получи значка от изпълнителния директор на клуба - Павел Колев. Както е известно, крайният бранител ще изиграе последния си мач с екипа на "сините" именно срещу "смърфовете". Иван Горанов също получи подарък от своя клуб, след като изигра мач №100 с екипа на Левски.

В 24-ата минута активизацията за домакините даде резултат. Франко Мазурек хитро подаде вдясно на наказателното поле за Станислав Иванов. Младокът финтира бранител на "смърфовете", а топката рикошира, но въпреки това някак остана в него. Иванов стреля с левия крак отблизо, но много неточно - аут.

Четири по-късно Янис Каргас бе оставен непокрит в наказателното поле на гостите. Центрирането на Мазурек дойде точно в него, но гръкът отправи анемичен удар. Съдията даде нов корнер, макар ясно да си пролича, че само Каргас е играл с топката. При последвалия корнер имаше фаул срещу Мартин Луков.

В 43-ата минута зрителите станаха свидетели на голям шанс за Локомотив. Георги Георгиев направи феноменално спасение след удар от въздуха на Карагарен. Той получи топката с центриране отляво на Милош Петрович, а Георгиев с една ръка спря пътя на топката, която влиташе във вратата му.

Левски започна по-доминиращо втората част, но в първите двайсетина минути доминацията му се изразяваше в държане на топката. Все пак между 63-ата и 65-ата "сините" стигнаха до три много добри шанса за гол, но нито Паулиньо, нито Робърта, нито Мартин Райнов успяха да накажат Мартин Луков и да поведат домакините напред в резултата.

Постепенно "смърфовете" намалиха сериозно темпото, като се стараеха максимално да държат топката, за да отказват поетапно Левски от каквито и да било претенции за краен успех в срещата.

Седем минути преди края на второто полувреме Димитър Илиев напредна с топка в крака отдясно и подаде по земя за Карагарен. Той, от своя страна, стреля, но Холмар Ейолфсон сложи крака на пътя на топката и блокира удара му. В 88-ата минута пък Иван Горанов напредна отляво и се пребори с Карагарен. Последва центриране от аутлинията с левия крак, а Робърта изпревари Алмейда, но ударът с глава на нападателя на "сините" бе избит от Луков.

В първата минута на добавеното време Левски реализира гол, който коректно бе отменен. Янис Каргас реагира с глава, но гръцкият бранител си спечели предимство, използвайки двете си ръце, след като ги бе поставил на гърба на Алмейда. Това не остана незабелязано от Никола Попов и реферът отмени "синия" гол.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брах ви лайката говежда

    28 5 Отговор
    Брах ви лайката говежда!Тая година няма и калъфка !!!
  • 2 Локомотив

    31 4 Отговор
    Подуяне си остава малка гара !
  • 3 Последния Софиянец

    25 1 Отговор
    Аз като казах че това 3 на 3 с ЦСКА е цирк не вярвахте.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Локо-Сф

    18 4 Отговор
    Само Левски!Завинаги!С този дето си сваляше гащите какво очаквате?Тъжно и болно е но нека без Наско Раев и Тити -смърта-плачков да възстановим истинския Левски!Наско подлоги готов съм да спорим!Но ти си мишка със заешко сърце!
  • 6 Професора

    16 0 Отговор
    Мача го разказа подробно сега разкажи 51 епизод на Робинята Изаура и пак така подробно!!!
  • 7 Чъки

    11 2 Отговор
    И тоя го изпревари и тоя на тоя оня обаче от лево и тоя му вика подай и за малко греда и..??!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 До #6

    0 3 Отговор
    Мен ли питаш не разбрах,въпреки че като мен си гневен?
  • 10 Синфен

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "До пуяците дето пишат статията":

    Само ако се обединим с ЦСКА-София , плюс съдийска помощ , може да победим Локомотив , Берое или Лудогорец .

    Коментиран от #11

  • 11 Дельо Хайдутин

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Синфен":

    Като се съберат две нули,пак си е нула.ха ха ха!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пената

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "До пуяците дето пишат статията":

    На вас все някой друг ви е виновен! Не трябваше да викате под прозорците на Бойко! Сега ви отмъщава!
  • 14 Локо-Сф

    1 6 Отговор
    Привет на всички които писахте и обичате отбора на моите мечти,Така написа и Нерви Роко за бога на футбола-Единствения ГУНДИ!Моят племеник играе в този велик клуб за разлика от мен!Те печелят,те са бъдещето но без Раев тото!Дайте път на младите!Тракторен подкрепи ме братовчед!И ти си със синя кръв!Боли ме от псевдо патриоти левскари като миджиян. Смокиджян и други до Раев!Стига глупости!Цоньо,ПрисадниковиЛа чис,Боре Илиев посмъртно вдигнете се приятели!Данчо Пиката познаваме се от Елин Пелин добре!Кажете, че това не е истината на Раев!Докато съм жив има само един отбор на народа Левски който ще пребъде но е в най -лоши ръцесега
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Локо-Сф

    4 2 Отговор
    Най-големият индивидуалист е Митата Якимов!Истината няма две ли а!
  • 17 месара

    5 0 Отговор
    пари нема , кифлите не ги търсят . ами то им се обезсмисли живота бе , как ше им се рита топка !?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Някой

    4 1 Отговор
    Хич не ме интересува кой ще е на финала.Важното лудогорец да не са там.да ходят да играят в турската лига
  • 20 КОЙ

    2 0 Отговор
    ЧУдесен завършек преди фалита на припозналите #КОЙ
  • 21 Тито

    0 0 Отговор
    Браво на Левски само така съберете им още пари на тези некадърници малко пари взимат.сираков нищо не става от тази КОЧИНА Левски.фалит и след фалита банкрут.