Last news in Fakti

24 Юни, 2020 22:34 2 540 12

ЦСКА е на финал за Купата на България (ВИДЕО)

  • цска-
  • ботев пловдив-
  • купа на българия

"Армейците" победиха с 2:0 Ботев Пд и ще спорят за трофея с Локо Пд

ЦСКА е на финал за Купата на България (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА победи Ботев (Пловдив) с 2:0 в 1/2-финална среща реванш от турнира за Купата на България. Иван Бандаловски си отбеляза автогол в 19-ата минута, а в 54-ата Али Соу удвои. Първият сблъсък в Пловдив завърши при 0:0. Така "армейците" ще спорят на финала с тима на Локо Пд, който е настоящият носител на трофея.

Срещата започна с лек териториален натиск на домакините, но до 10-ата минута положенията пред двете врати нямаше. В 11-та минута Вутов получи рана на главата след сблъсък с Антов.

ЦСКА е на финал за Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Червените откриха резултата в 19-ата минута след добра атака на скорост отдясно. Кери изведе Турицов, който центрира остро към Соу. Таранът не улучи топката, но тя се отклони в крака на закъснелия да го покрие Иван Бандаловски и влетя в мрежата на Георгиев - 1:0 за ЦСКА. 

ЦСКА е на финал за Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 29-ата минута Евандро стреля мощно от 22 метра, но Георгиев успя да избие в корнер. След неговото изпълнение Соу засече с глава, но пловдивчани изкараха късмет, тъй като топката профуча над напречната греда.

Малко преди края на първата част, в 42-ата минута, ЦСКАпропусна отлична възможност за второ попадение. Мазику осъществи отличен пробив по лявото крило след взаимодействие с Евандро, нахлу в наказателното поле и центрира остро, а Георгиев плонжира и изби. Топката обаче попадна на крака на Тиаго, който шутира от 6-7 метра фронтално срещу вратата, но в краката на хвърлилия се на шпагат Бандаловски.

В 45-ата минута Кери отправи топовен удар от границата на наказателното поле, който попадна в ръцете на Георгиев.

ЦСКА е на финал за Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Втората част започна с голям пропуск на Ботев. Вутов изведе Филипов по десния фланг, защитникът върна отлично към непокрития Тонев, който не уцели вратата от 7-8 метра.

В 51-ата минута Тиаго фаулира Неделев пред наказателното поле, потърпевшият изпълни брилянтен пряк свободен удар, който попадна в напречната греда. 

Червените отговориха подобаващо в 54-ата минута, в която вкараха втори гол. Соу комбинира с Тиаго, озова се сам срещу Георгиев и хладнокръвно реализира за 2:0. 

ЦСКА е на финал за Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Веднага след това Крушчич смени асистента Тиаго с Белтраме.

Вторият гол даде импулс в играта на червените, които отново взеха инициативата и отправиха опасни изстрели чрез Малинов и Кери, които Георгиев отрази.

Вторият гол даде импулс в играта на червените, които отново взеха инициативата и отправиха опасни изстрели чрез Малинов и Кери, които Георгиев отрази.

До края Ботев опита да се върне в мача с попадение и опита да натисне своя противник, но червените се бранеха организирано и не допуснаха опасни положения пред вратата. От своя страна футболистите на Крушчич на няколко пъти имаха възможност да организират бързи атаки в разредената отбрана на канарчетата, но не отиграха добре ситуациите.

Все пак те вече бяха вкарали нужните попадения и заслужено се класираха за финала, който ще е на 1 юли (сряда) от 17:15 часа на Националния стадион "Васил Левски.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мим33

    5 25 Отговор
    Ясно е ,че- София -Литекс са назобани яко и трябва да ги тестват за дрога...

    Коментиран от #9

  • 2 ГЛГЗОВ

    4 17 Отговор
    Поздрави за сесека,но купата ще е за ЛОКО Пловдив!
  • 3 Сърп и чук

    4 8 Отговор
    Али Соу напоследък показва ефективност! Сигурно го стягат за трансфер!
  • 4 Абе

    4 17 Отговор
    И шампионска лига да вземат пак са си тире, а аз не гледам бг футбол и не ми дреме.
  • 5 van zant

    8 0 Отговор
    За качеството на футбола в България и Тодор Неделев национал толкова ,нямаме шанс за никъде.
  • 6 ХА ХА

    4 6 Отговор
    Добре , че Бандата игра за ЦСКА-София .
  • 7 баси простотията

    3 11 Отговор
    И заради тези смешници се събират тъпа.нари, които утре ще разнесат не "славата" на българския футбол, а поредната доза Ковид 19. Браво Бойко, браво Борисов - радват ти се 1000 , псуват те 5 000 000.

    Коментиран от #8

  • 8 Браво

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "баси простотията":

    Добро заглавие на това което си написал
  • 9 Припса

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Мим33":

    Аз ги припознах. Само ЦСКА!
  • 10 Да бе да

    4 5 Отговор
    Цска- София нямат нищо общо с армейците така, че си коригирайте текста.

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе да":

    Цека, пак ли ти бе, я се разкарай при Божков.
  • 12 Терориста

    1 5 Отговор
    Бандаловски.Аз съм се разбрал,Ганчев плащай.