25 Юни, 2020 06:19 1 467 0

Реал Мадрид се върна на върха в Ла Лига след успех над Майорка (ВИДЕО)

  • реал мадрид-
  • ла лига-
  • футбол-
  • майорка-
  • серхио рамос-
  • винисиус

Винисиус в 19-ата минута и капитанът Серхио Рамос бележат за победата с 2:0

Реал Мадрид се върна на върха в Ла Лига след успех над Майорка (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид победи Майорка с 2:0 в двубой от 31-ия кръг на Ла Лига и се изкачи отново на върха във временното класиране. Резултатът откри Винисиус в 19-ата минута. Капитанът на Реал Серхио Рамос удвои директно от пряк свободен удар в 56-ата и подобри рекорда си по резултатност в Ла Лига. 

Домакините, които преследват титлата и са непобедени у дома до този момент, записаха четвърта победа след подновяването на сезона, като във втори пореден мач у дома не допускат гол във вратата си.

Реал Мадрид се върна на върха в Ла Лига след успех над Майорка (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Реал Зинедин Зидан не можеше да разчита на обичайния титуляр Каземиро, който пропусна мача заради натрупани жълти картони. Неговото място зае уелския национал Гарет Бейл, който беше заменен в края на втората част.

Реал Мадрид стигна до първата си възможност за гол още в шестата минута, но две последователни намеси на вратаря на Майорка Маноло Рейна след удари на Бензема и Бейл отложиха откриването на резултата на "Естадио Алфредо ди Стефано".

Реал Мадрид се върна на върха в Ла Лига след успех над Майорка (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Отговорът на Майорка беше удар извън наказателното поле на Идрису Баба, който затрудни максимално Тибо Куртоа, но белгийският страж се разтегна максимално и с върха на пръстите отклони топката в ъглов удар. Последваха силни минути за Майорка, но отбраната на Реал и Куртоа се справиха с опасностите.

В 16-ата минута Еден Азар напредна и намери връхлитащия Винисиус, който обаче реши да насочи топката технично, вместо да стреля и така опасността премина. В 19-ата минута обаче бразилецът не сгреши, като този път асистенцията беше на Лука Модрич.

В 24-ата минута бразилецът беше близо до второ попадение, след като получи топката в наказателното поле от Карим Бензема. Винисиус се опита технично да прехвърли Рейна и успя, но топката срещна напречната греда.

Реал Мадрид се върна на върха в Ла Лига след успех над Майорка (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Винисиус имаше нова възможност преди първата пауза в 30-ата минута, но опитният Рейна отново успя да се справи.

До края на полувремето Реал наложи надмощие, докато футболистите на Майорка трудно оказваха съпротива. Положенията пред Рейна се редуваха едно след друго. В 43-ата минута Модрич центрира от фаул в наказателното поле, но нарушение на Серхио Рамос в наказателното поле сложи край на обещаващата ситуация. В крайна сметка резултатът се запази до почивката.

Реал Мадрид се върна на върха в Ла Лига след успех над Майорка (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

След почивката Реал засили натиска в търсене на втори гол. В 56-ата минута се стигна до чудесна възможност, след като беше отсъден пряк свободен удар фронтално пред вратата. С изпълнението се нагърби капитанът Серхио Рамос, който прати топката безкомпромисно в мрежата с осмия си гол за сезона.

Реал Мадрид се върна на върха в Ла Лига след успех над Майорка (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

С наближаването на края на срещата треньорът на Реал Зинедин Зидан прибегна до смените си, като извади Лука Модрич и Гарет Бейл и пусна Марко Асенсио и Иско. Футболистите на Майорка се активизираха и имаха нелошо положение в 75-ата минута, когато далечен удар на Седлар едва не попадна в мрежата на домакините. В игра за гостите пък се появи 15-годишният Лука Ромеро, който вече е сравняван с мегазвездата Лионел Меси. Той се превърна в най-младият футболист в историята на Примера. 

До края Реал можеше да стигне и до трети гол, но резултатът се запази и така "белия балет" се завърна на върха в класирането, като измести Барселона.
 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА