Last news in Fakti

25 Юни, 2020 18:56 1 829 1

От БФС: Парите за ТВ правата ще са 32,5 милиона лева

  • тв права-
  • оферти-
  • фурнаджиев-
  • бфс-
  • изпълком-
  • договор-
  • пари

На заседанието на Изпълкома днес са били разгледани три оферти на телевизии

От БФС: Парите за ТВ правата ще са 32,5 милиона лева - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълкомът на БФС избра най-добрата ТВ оферта. Феновете на футбола ще се наслаждават на efbet Лига и в следващите 5 години.

Договорът за ТВ права ще бъде продължен с "Нова Броудкастинг Груп" до сезон 2025/2026. Това обяви вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев. На заседанието на Изпълкома днес са били разгледани три оферти на телевизии. Тази на NOVA е била в пъти по-добра от останалите.

"След като бяха разгледани всички предложения, бе избрана най-добрата оферта. Едната бе за 200 хиляди лева, а другата за 3 милиона на сезон. Най-добрата е на сегашния ни партньор - 6,5 милиона на сезон без ДДС. Офертата, която се одобри, бе да се продължи сегашния договор. За целия период на споразумението сумата ще бъде 32,5 милиона без ДДС", каза Фурнаджиев.

Новината от днес е добра за футболните клубове, които ще продължат да получават сериозни средства от ТВ права.

От БФС разкриха още, че обмислят дали да не вдигнат парите за клубовете. До този момент те си разпределяха 90% от сумата за ТВ права, а 10% оставаха в централата. Сега подялбата може да е 95/5.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да Ви е.. в простацците

    3 0 Отговор
    Колко Ви кихна Домуса? Тоя вдигна таксите от 2 на 7 лв. да го е.. Гешев самосезирай се за рекета на народа.