27 Юни, 2020 14:20 1 773 0

НБА се завръща с обещаващо дерби

  • лос анджелис лейкърс-
  • лос анджелис клипърс-
  • нба-
  • подновяване на сезона

Дербито на Лос Анджелис между Ел Ей Лейкърс и Ел Ей Клипърс ще бъде вторият двубой от програмата за деня на 30 юли

НБА се завръща с обещаващо дерби - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сезонът в Националната баскетболна асоциация ще бъде подновен със сблъсък между двата най-силните отбора в Западната конференция от началото на редовния сезон, обявиха от Лигата тази нощ.

Дербито на Лос Анджелис между Ел Ей Лейкърс и Ел Ей Клипърс ще бъде вторият двубой от програмата за деня на 30 юли, когато най-популярното баскетболно първенство в света ще бъде подновено. Преди това в първия мач от рестарта на сезона ще се срещнат тимовете на Юта Джаз и Ню Орлийнс Пеликанс.

Остатъкът от редовния сезон и всички мачове от плейофите ще се изиграят в три зали в Орландо, щата Флорида, като новият шампион на НБА трябва да бъде определен не по-късно от 13 октомври. Двубоите от редовния сезон трябва да приключат на 14 август, а следващите два дни са запазени за плейофи между отборите на осмо и девето място в двете конференции, ако разликата между тях е по-малка от четири мача. Плейофите стартират на 17 август.

Съкратеният формат на остатъка от редовния сезон означава, че вече шест отбора на Изток (Милуоки, Торонто, Бостън, Маями, Идиана, Филаделфия) и още толкова на Запад (Лейкърс, Клипърс, Юта, Денвър, Оклахома Сити Тъндър, Хюстън) са с осигурени места в плейофите. Това означава, че три отбора (Бруклин, Орландо, Вашингтон) ще си оспорват две места в Източната конференция, а други седем тима (Далас, Мемфис, Портланд, Ню Орлийнс, Сакраменто, Сан Антонио, Финикс) ще се борят за двете места на Запад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА