Last news in Fakti

27 Юни, 2020 20:35 1 954 0

Барса допусна грешка, която може да се окаже фатална в битката за титлата с Реал Мадрид

  • ла лига-
  • барселона-
  • селта-
  • 2:2

''Каталунците'' си спретнаха голова равенство със Селта

Барса допусна грешка, която може да се окаже фатална в битката за титлата с Реал Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отборът на Барселона се издъни при гостуването си на Селта Виго от 32-рия кръг на испанската Ла Лига. Двубоят между двата тима завърши при равенство 2:2. Двете попадения за Барса бяха дело на Луис Суарес, а за Селта точни бяха руският национал Фьодор Смолов и Яго Аспас.

Трите точки за Барса бяха от изключителна важност за оставането на отбора в борбата за титлата. След равенството Барселона си върна първото място в класирането, но е само на точка пред втория Реал Мадрид, който е с мач по-малко. За мадридчани предстои гостуване на Еспаньол в неделя.

След равенството Селта остава на 16-о място с актив от 34 точки.

Още в началните минути гостите пропуснаха чудесен шанс да поведат. Жерар Пике засече центриране от ъглов удар, но нацели напречната греда.

В 10-ата минута отново след центриране от корнер Барселона можеше да отбележи. Топката стигна до Луис Суарес, който бе във вратарското поле. Защитник на Селта успя да се намеси точно преди уругвайският нападател да нанесе удар по посока на вратата, пазена от Рубен Бланко.

След 20 минути игра Барселона успя да поведе. Артуро Видал бе фаулиран в близост до противниковото наказателно поле, а прекият свободен удар бе изпълнен от Лионел Меси, който реши да центрира вместо да стреля директно. Аржентинецът намери Луис Суарес в наказателното поле, който от непосредствена близост реализира с глава за 1:0.

Последваха силни минути за домакините, които потърсиха изравнителния гол. Секунди след попадението на Суарес Марк-Андре тер Стеген сбърка, последва удар на Смолов, който обаче бе блокиран от Жорди Алба.

В 24-ата минута Брайс Мендес бе изведен на чиста голова позиция. Футболистът на Селта опита да завърши в далечния ъгъл, но Тер Стеген успя да се намеси. Топката срещна страничния стълб на вратата му, но резултатът в крайна сметка остана непроменен.

Пет минути преди почивката Лионел Меси проби в противниковата половина и опита удар от границата на наказателното поле, но изпрати топката в аут, макар че бе много близо да намери очертанията на вратата.

В 50-ата минута Окай Йокушлу бе изведен с пас зад защитата. Отбраната на каталунците бе матирана. Турският халф успя да обработи топката и пусна успореден на голлинията пас към Смолов, който от няколко метра не сбърка и направи резултата 1:1.

Съвсем логично след гола на Смолов Барселона се втурна напред, докато Селта прие играта в собствената си половина. Натискът на гостите се отплати в 67-ата минута, когато Луис Суарес отново отбеляза и възстанови аванса на Барса. Меси получи топката в наказателното поле след добра комбинативна игра и подаде към Суарес, който успя да се обърне и отбеляза за 2:1.

Десет минути преди изтичането на редовните 90 Нолито отправи коварен изстрел, но Тер Стеген успя да се намеси.

В 88-ата минута Селта Виго изравни за 2:2. Домакините получиха пряк свободен удар в близост до наказателното поле на Барселона, а зад топката застана Яго Аспас, който с мощен шут успя да намери пролука в лошо построената стена и  топката влетя в мрежата на Тер Стеген, който остана неподвижен на голлинията си.

Дълбоко в добавеното време Селта можеше да стигне и до пълния обрат, а респективно и до трите точки. Денис Суарес намери непокрития Нолито, който пропусна да отбележи от близко разстояние. Тер Стеген се бе позиционирал добре и предотврати трето попадение във вратата си.

За Барселона в следващия кръг на Ла Лига предстои тежко домакинство на Атлетико Мадрид. Селта пък гостува на Майорка.

В ранния мач от испанския шампионат Атлетик Билбао се справи именно с отбора на Майорка, побеждавайки с 3:1.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА