Last news in Fakti

28 Юни, 2020 23:09 1 137 0

Аталанта и Наполи се възползваха от грешката на Рома

  • серия а-
  • наполи-
  • аталанта-
  • победи

''Бергамаските'' дръпнаха с 9 точки на Рома, а Наполи вече е само на 3 зад ''римските вълци''

Аталанта и Наполи се възползваха от грешката на Рома - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отборът на Аталанта победи с 3:2 Удинезе при гостуването си от 28-ия кръг на Серия А.

''Бергамаските'' изиграха луд мач с Удинезе, в който успяха да стигнат до много важни три точки, които ги изведоха на вече девет пред петия Рома, който по-рано днес загуби от Милан. 

Oще в 9-ата минута острието на гостите от Бергамо - Дуван Запата, бе точен и изведе тима си напред в резултата. Аталанта продължи да е по-активният отбор на терена, но изненадващо в 31-ата минут капитана на домакините - Кевин Лазаня, изравни резултата. 

Малиновски пробва веднага да върне гола, но ударът му мина встрани от целта. На почивката резултатът остана 1:1, а в началото на второто полувреме Удине започна по-активно с изстрели на Фофана и Уолъс на два пъти. 

Влезлият като резерва Луис Муриел раздвижи играта на гостите и те започнаха да поглеждат по-често към вратата на Мусо. Така в 71-ата минута именно колумбиецът изведе Аталанта напред в резултата след отличен изстрел. Само седем по-късно отново той бе в прегръдките на съотборниците си, покачвайки на 3:1. 

Три минути преди края на редовното време отново Лазаня беше точен и върна напрежението за последните няколко минути на мача. Гостите обаче се справиха в оставащите моменти от мача и се поздравиха с успеха.

По същото време Наполи победи СПАЛ на "Сан Паоло" с 3:1. Актуалният носител на Купата на Италия показа отлична игра и логично надви предпоследния в класирането. Само четири минути бяха нужни на домакините, за да поведат, като голмайстор бе Мертенс. 

Кайехон и Фабиан Руиз изпращаха удар след удар по посока на вратата на Летиция в следващите няколко минути, но в 29-ата Андреа Петаня матира Мерет за 1:1. 

Това обаче трая само седем минути и Наполи отново поведе в 36-ата, когато Кайехон беше точен за 2:1. 

След почивката имаше само един отбор на терена и домакините тотално надиграха съперника си. Въпреки това и многото положения, които създадоха, падна само още един гол. Той бе дело на резервата Амин Юнес, който с първото си докосване до топката засече с глава кълбото, което влетя във вратата на СПАЛ.

С успеха си Наполи се доближи само на три точки до петия Рома и дръпна също с толкова на Милан.

В останалите два мача от Серия А, стартирали в 20:30 часа българско време, Сасуоло и Верона сътвориха истинско голово шоу, завършвайки при резултат 3:3, а отборът на Болоня задълбочи лошата ситуация на Сампдория, побеждавайки генуезците с 2:1 на техен терен.

Последният мач от 28-ия кръг в Серия А е между отборите на Парма и Интер, които играят в момента при резултат 1:0 за пармалатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА