29 Юни, 2020 14:02 2 628 13

Още едно дело във ФИФА загуби ЦСКА

  • цска-
  • футбол-
  • фифа-
  • съд-
  • дело-
  • гуидо ди вани

Гуидо ди Вани е осъдил червените за 21 200 евро прюс 5% лихва от 2 септември 2015 г. насам

Още едно дело във ФИФА загуби ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият нападател на фалиралия ЦСКА Гуидо ди Вани е спечелил делото, което водеше срещу ЦСКА във ФИФА, съобщава Sportal.bg.

Аржентинецът е осъдил червените за 21 200 евро прюс 5% лихва от 2 септември 2015 г. насам, а клубът ще трябва да плати и глоба в размер на 2000 швейцарски франка.

Това е второ загубено от ЦСКА дело във ФИФА през тази година. Преди време и защитникът Сивард Спрокел осъди червените, но за много по-сериозната сума от 167 000 евро плюс лихвите от 2015 г. насам (б.а. над 325 000 лева). Тогава ЦСКА бе глобен от ФИФА с 15 000 швейцарски франка.

След получаване на решението за Ди Вани българският клуб има 30-дневен срок, в който да плати дълга и наложената глоба. Ако това не бъде сторено, световната централа нарежда на БФС автоматично да наложи забрана за регистрация на нови играчи, докато червените не се издължат. От ДК на ФИФА уведомяват, че при отказ на БФС да приложи санкцията, то България ще бъде извадена от турнирите под егидата на ФИФА.

Решението може да се обжалва от ЦСКА пред КАС.

До делото се стигна, тъй като адвокатите на Гуидо ди Вани, по подобие на тези на Спрокел, настояваха ЦСКА да бъде признат за спортен наследник на ЦСКА, за да може футболистът да си получи дължимото. Тезата им е, че този клуб използва името, емблемата, цветовете и стадиона на фалиралия ЦСКА.

От своя страна адвокатите на ЦСКА отново са лансирали тезата пред Дисциплинарната комисия, че нямат нищо общо с ЦСКА, а просто искат да съхранят историята на фалиралия клуб. Иначе червените допълват, че са наследник на Литекс, тъй като играят с неговия лиценз.

В крайна сметка ДК към ФИФА признава ЦСКА за спортен приемник на ЦСКА що се касае до дълговете на фалиралия клуб.

Още едно дело във ФИФА загуби ЦСКА

Още едно дело във ФИФА загуби ЦСКА


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЕВСКИ 1914

    4 9 Отговор
    ФАЛИРАЛИЯ Цска и Цска какво пишеш Борисов един човек като почине той вече го няма остава само спомена та и с Цска е същото.
  • 2 ЦСКА САМО ПЕЧЕЛИ

    4 4 Отговор
    Плеядата от неадкеватни адвокати по спортно право имат вина за неразбориите! Но все пак ФИФА, УЕФА и КАС излязоха с финалното решение: ЦСКА-София е ЦСКА! Грешката беше на незапознатите адвокати и ТЕ ТРЯБВА ДА ПОЕМАТ СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ. Все пак за радост на феновете на ЦСКА след като не мина в УЕФА и КАС варианта с Литекс, очаквано беше че няма да мине и във ФИФА! Адвокатите решиха, че по този начин ще може да се играе веднага за Лига Европа, но УЕФА отсъди, че ЦСКА-София не е Литекс, а е нов клуб и не ги допусна до Евротурнирите заради тригодишното правилото за неучастие!!! Положителната развръзка дойде след като ЦСКА-София спечели търга за активите за многомилионната сума и за УЕФА това беше достатъчно, по-този начин всички признати кредитори (футболисти и администрация) на ЦСКА ще бъдат обезщетени на 100%. Заради това и най-вече че "ЦСКА е най-титулувания и най-важен клуб от системно значение за България", ПФК ЦСКА-София беше допуснат до Евротурнирите след само един пропуснат сезон при това, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! с коефициента си на ЦСКА, а не на Литекс !!! Зa КАС,УEФA и ФИФA нямa знaчeниe кaквo кaзвaт локални aдвoкaти, фeнoвe или мeдии... Имa cи прaвилa зa oтceднaлocт (град/cтaдиoн), клубни цвeтoвe, eмблeмa и фeнска маса. Cлeд пoрeдицaтa фaлити нa клубoвe(249 зa пocлeднитe дeceт гoдини) Cпoртният aрбитрaжeн cъд в Лoзaнa яcнo oпрeдeля кoй-кoй e и кaквo трябвa дa ce cлучи зa прaвoприeмcтвo.
  • 3 Ха хо хи

    9 4 Отговор
    Я сега някое джиросано теле да обясни защо Спрокел и Ди Вани си търсят парите от ПФК ЦСКА-София АД, а не от любимият им ПФК "Централенспортенклубнаармията1948" АД (както са регистрирани)? Нали те били ЦСКА? Защо ЦСКА трябва да плаща на Спрокел, ако не са ЦСКА?
  • 4 ИЗВОДА Е ЕДИН! ПРИ ТОВА ЗАТВЪРДЕН ОТ ФИФ

    5 1 Отговор
    Ето какво е официалното становище на Спортният арбитражен съд в Лозана (CAS) за случаите на фалит на дружество стопанистващо футболен клуб, плюс решението на FIFA (на Английски език):"Ако дадено дружество откупи на публичен търг активите и продължи дейността развивана от преди това, със същото изображение, значка, химн, представителни цветове, емблеми, местоположение и стадион, и се основава на придобитите федеративни права в търга, участвайки в националните състезания, заменяйки клубът във фалит със съгласието и одобрението на националната футболна федерация, трябва да се разбира като официален правоприемник на фалиралия клуб"
  • 5 ВнСф

    6 1 Отговор
    Юридически журнал “Football Legal” -

    “Новият клуб има същите собственици като ПФК ЦСКА (София); използва същите цветове, емблема, стадион, лого и уебсайт, приемайки спортната история на ПФК ЦСКА (София)! Според документацията и изискванията на Спортният Арбитражен Съд в Лозана не подлежи на дискуция че ПФК ЦСКА-София е ПФК ЦСКА"
  • 6 ФИФА: ЦСКА-София е ЦСКА

    6 2 Отговор
    ФИФА: "Кaтo крaeн рeзултaт прeдceдaтeлят (бeл. рeд. - нa кoмитeтa, Aнин Йeбoa) cчитa, чe нa бaзaтa нa дoкумeнтитe нямa другa aлтeрнaтивa дa зaключи oкoнчaтeлнo, чe нoвия клуб ПФК ЦCКA-Coфия e cпoртeн нacлeдник нa ПФК ЦCКA Coфия."
  • 7 бфс мафия

    3 0 Отговор
    УЕФА: Историята на ЦСКА в нашия сайт зависи изцяло от компетенцията на БФС. От БФС били поискали ситуацията около "червените" да остане неизяснена, докато не се изплати цялата сума за придобиването на активите и емблемата на ЦСКА. УЕФА споменава в писмото си, "че оттам са сигурни, че БФС знае адресите за кореспонденция на централата и очакват информацията да постъпи"
  • 8 ЛЕВСКИ 1914

    2 6 Отговор
    Ами като сте Цска Ганчев защо не извади 30 млн. и да плати всички дългове и да не се стига до фалит ? Ръководството на ЛЕБСКИ търси спонсори разсрочва плащания за да може рано или късно всеки да си получи парите по добре по късно отколкото никога.

    Коментиран от #9, #13

  • 9 Тъпо тролче

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "ЛЕВСКИ 1914":

    Абе, явно много ти се ще да няма ЦСКА, но и без ЦСКА пак не можете да вземете купа! Така че се по-добре си гледай "ЛЕВСКИ 1914", че той в момента е в клинична смърт.
  • 10 ПЕНКО

    0 3 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ МАФИОТЧЕТА -С ФУТБОЛНИ ОТБОРЧЕТА - ТОЛКОВА СА ТЪПИ /БЕЗ СЛАВИЯ / !!! КУПУВАТ РИТНИТОПКОВСЦИ ОТ АФРИКА И АРЖЕНТИНА /ТУК-ТАМ ОТ БРАЗИЛИЯ / ЗА ДАЛАВЕР ПРОДАЖБА И СИ- КЕНД- ЗАТ НА ФИЗИОНОМИЯТА С РАДОСТНА НАДЕЖДА ЗА ПЕЧАЛБА !!! ПРЕДИ ТЯХ НАШИТЕ ЮНОШИ -МЪЖЕ ВЗЕХА БРОНЗОВИ МЕДАЛИ НА СВЕТА - АМА НАШИТЕ ОТ ШКОЛИТЕ !!!!!!!!!!!!!
  • 11 Гриша Ганчев

    2 4 Отговор
    "Иначе червените допълват, че са наследник на Литекс, тъй като играят с неговия лиценз." Адвокатчето им го каза много точно, но тия там са тъпи кат галоши и невдяват
  • 12 АК4

    3 0 Отговор
    ...48-цата са с ясното самосъзнание, че са по-близо до Разград отколкото до Българска Армия и са създадени основно за да правят интриги и да пречат на ЦСКА! Ако не искаха да сеят раздори още в началото щяха да обявят, че ще поиграят в долните дивизии след което ще си влеят дружеството си там където са 99% от феновете на ЦСКА! Нямаше и да правят интриги и циркове с Домусчиевите фирми на търга за Активите и Емблемата, който въпреки всички врътки на трите фирми - все пак не успяха да придобият Активите! А това е единственото условие за приемственост!
  • 13 Бай Стою касапина

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "ЛЕВСКИ 1914":

    Пич, Гриша Ганчев не го мисли. Щом е оцелял толкова години означава, че не е вчерашен. Замисли се, че отборът ви е тръгнал по нанадолнището и като гледам няма шанс да изплува от там. Така че не плачи на чужд гроб. И се моли комарджията и ревльото да намерят спонсори щото тия акции дето им ги джиросаха да не се окажат тоалетна хартия.