7 Юли, 2020 11:36 1 379 4

Лудогорец е пред куп рекорди

  • лудогорец-
  • футбол-
  • рекорди

Лудогорец може да намери мотивацията за изява, най-малко в две направления

Лудогорец е пред куп рекорди - 1
Снимка: БГНЕС

До края на сезона в efbet Лига останаха два кръга. В тях Лудогорец може да намери мотивацията за изява, най-малко в две направления.

Отборът може да стане първият, вдигнал шампионската титла без загуба в първенство от над 30 кръга. И второ - може да стане най-убедителният шампион в историята на българския футбол.

Като превъзходство над останалите може би е ясно, че е такъв, но тук говорим за разлика в точките.

В исторически план досега най-убедителният шампион е Левски от сезон 1993/94. Тогава "сините" изпревариха втория ЦСКА със 17 точки в крайното класиране. В момента разликата между "орлите" и втория Левски, който пък е с равни точки с ЦСКА, е 16 пункта. На пръв поглед Лудогорец сравнително лесно може да постави новия рекорд. Истината обаче е, че това не зависи само от "орлите". Да, ако шампионите победят Левски, специално "сините" ще изостанат на 19 точки, което е повече от досегашния рекорд.

ЦСКА обаче в момента също е на 16 зад Лудогорец и ако победи в оставащите два кръга, колкото и да се напъват "орлите", постижението ще им се изплъзне. Така че дори и при две победи за Лудогорец до края, за да бъде той провъзгласен за най-убедителен шампион, трябва и ЦСКА да сбърка поне още веднъж.

Остават само няколко дни до финала на сезона и съвсем скоро ще имаме отговор и на този въпрос.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    5 3 Отговор
    Докато най богатият бандит е с управляващата върхушка ще е така но и на гела ще му свърши тубичката скоро
  • 2 Ливърпул

    2 1 Отговор
    Академията на „орлите”:РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОНИ
    Сезон: 2013 - 2014 / U17, (родени 1997 г.), треньор Атанас Димов
    2020- тези момчета навърщват 23 години.
    Меси печели за първи път Златната обувка на 23 години!!! Светослав Дяков България
    Станислав Манолев България
    Георги Терзиев България
    Пламен Илиев България
    Антон Недялков България
    Това са българите на "орлетата " в списъка на 24 мата в състава.
    Давайте с минусите
  • 3 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ЛУДОГОРИЕТО Е ОПОРА НА ИЗБЯГАЛИТЕ И ВЪРНАЛИ СЕ НАШИ БРАТЯ ТУРЦИ !!!! ЗАЩО ВЪВ ФК "ЛУДОГОРЕЦ " НЯМА И ЕДИН ФУТБОЛИСТ ТУРЧИН !?!?!? ИЛИ ИМА - А !!!
  • 4 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    НАЗОВЕТЕ БЪЛГАРИТЕ В "ЛУДОГОРЕЦ" /ИЛИ ПОНЕ ТУРЦИТЕ/ ...АКО НЕ МОЖЕТЕ -ЗАБРАВЕТЕ ГО КАТО ОТБОР И ПРИЕМАЙТЕ ПО ВЕРИГАТА -ВСЕКИ ОТБОР С ПОВЕЧЕ ОТ 80% БЪЛГАРИ- ЗА ШАМПИОН НА БГ!!!!!