Last news in Fakti

15 Юли, 2020 16:43 1 524 0

Мишел Платини сравни Дибала с великия Диего Марадона

  • футбол-
  • паоло дибала-
  • ювентус-
  • диего марадона-
  • мишел платини

Дибала има 157 мача и 68 гола за Ювентус в елита и настигна по този показател постижението на Платини с екипа на торинци в периода 1982-1987

Мишел Платини сравни Дибала с великия Диего Марадона - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на Ювентус Мишел Платини сравни настоящия номер 10 на Юве Пауло Дибала с великия Диего Марадона.

Дибала има 157 мача и 68 гола за Ювентус в елита и настигна по този показател постижението на Платини с екипа на торинци в периода 1982-1987.

"Дибала е много добър на терена, а и е доста привлекателно момче. Интересен факт е, че ме изравни по голове и мачове в Серия А. Статистиките са статистики, но ние сме различен тип играчи. Винаги съм избягвал сравненията, но мога да кажа, че Дибала със сигурност е по-добър от мен в едно нещо - по-млад е с 40 години. Освен това той е по-атакуващ играч от мен. Дибала си е нападател, макар че понякога треньорите го връщат и по-назад на терена. Дибала не е Платини, неговият стил е по-скоро като този на Марадона", каза Платини пред "Гадзета дело спорт".

Запитан за партньорството на Дибала с Кристиано Роналдо, 65-годишният Платини заяви:

"Двамата заформиха добър тандем. Дибала можеше да си тръгне миналото лято, но това са законите на пазара. Оставането му е добро и за него, и за Юве. Роналдо няма какво да го коментираме - велик шампион, който решава мачове, печели трофеи и играе на най-високо ниво от доста време."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА