15 Юли, 2020 19:02 2 465 3

Жена пилот се потроши при катастрофа на френската писта "Пол Рикар"

  • катрин лег-
  • рали-
  • пилот-
  • пол рикар

Лег е изгубила контрол над своя автомобил на бързия десен завой „Син“ в края на правата „Мистрал“ и се е забила в предпазните ограждения на пистата с висока скорост

Жена пилот се потроши при катастрофа на френската писта "Пол Рикар" - 1
Снимка: Twitter

Британската ветеранка Катрин Лег е претърпя фрактура на левия крак и дясната китка, след инцидент по време на предсезонния тест от Европейските Льо Ман Серии (ELMS) на френската писта „Пол Рикар“.

Лег е изгубила контрол над своя автомобил на бързия десен завой „Син“ в края на правата „Мистрал“ и се е забила в предпазните ограждения на пистата с висока скорост. Сесията веднага е била прекратена, за да се позволи на спасителните екипи да помогнат на 40-годишната британка. 

След изваждането на Лег от колата тя е била откарана до медицинския център на трасето, където е получила и своята диагноза, след което е била транспортирана с хеликоптер до болница в Тулон. Организаторите на шампионата заявиха, че британката нито за миг не е губила съзнание.

През тази година Лег трябваше да участва в ELMS както и в „24 часа на Льо Ман“ с изцяло женския екипаж на Richard Mille Racing ORECA в клас LMP2. Нейни партньорки трябваше да са тест пилотът на тима на Алфа Ромео във Формула 1, Татяна Калдерон и София Фльорш, която се състезава във Формула 3. Самата Фльорш щеше да пропусне откриващия кръг от ELMS на френското трасе този уикенд заради ангажиментите си във Формула 3 на „Хунгароринг“.

Все още не е ясен периодът необходим за възстановяването на Лег.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гад

    6 4 Отговор
    Умен фатмак, жена пилот, негър скиор. Оксиморони.
  • 2 цербер

    0 0 Отговор
    Британската ветеранка Катрин Лег е претърпяЛА фрактура на левия СИ крак и НА дясната СИ китка.
  • 3 джедай

    0 0 Отговор
    И трите мацки на снимката са красавици!