20 Юли, 2020 11:14 1 057 0

Солскяер: Челси почива 2 дни повече от нас

  • челси-
  • манчестър юнайтед-
  • солскяер-
  • почивка-
  • фа къп-
  • полуфинал-
  • отпадане

"Това не е оправдание, а факт", заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Солскяер: Челси почива 2 дни повече от нас - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер коментира с тъга загубата от Челси на полуфиналите за ФА Къп. "Червените дяволи" отстъпиха с 1:3, а първите два гола паднаха след груби грешки на Давид Де Хеа. Солскяер защити испанския страж и изтъкна други причини за тежкото поражение. 

"Това, че получихме гол точно преди почивката, беше много тежък удар. Загубихме концентрация, което е разочароващо. Челси имаше 48 часа повече за почивка преди мача. Това не е оправдание, а факт. По-добре да загубиш на полуфинал, отколкото изобщо да не стигнеш до него", заяви Солскяер.

"Не искам да говоря за увереността на Де Хеа, ще кажа само, че той е много силен в ментално отношение. Давид знае, че след такива удари трябва да направи спасяване в 100 от 100 случая, но това е футболът. Той беше готов за мача и затова му гласувах доверие", продължи норвежецът.

"Всички знаят движенията на Оливие Жиру и начинът, по който атакува топката на близката греда. Трябваше да се защитаваме по-добре в тази зона. Целият отбор закъсня в конкретната ситуация, а и вторият гол можеше лесно да бъде избегнат. Ерик Байи е добре, няма тежка контузия - само цепната глава. Нямаме време да се самосъжаляваме. Предстоят ни два мача за една седмица, а после идва Лига Европа", добави Солскяер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА