23 Юли, 2020 20:16 3 907 3

В Русия разкриха кога и срещу кого ще се бие Майк Тайсън

  • майк тайсън-
  • завръщане на ринга-
  • рой джоунс

Голямото завръщане на Железния Майк изглежда е близо

В Русия разкриха кога и срещу кого ще се бие Майк Тайсън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Медиите в Русия гърмят, че легендарният Майк Тайсън е избрал съперник за своето завръщане на ринга, предава boec.bg. Железния Майк е дал съгласието си да се боксира с друга легенда в лицето на Рой Джоунс. Според Sports.ru, страните са уредили договорните въпроси, а двубоят може да бъде обявен тази седмица. Битката им щяла да се проведе през септември в САЩ в тежка категория и ще продължи 8 рунда.

Тайсън е на 54 години и със статистика 50 победи, 6 загуби и 2 NC. Той не се е бил от юни 2005 година, когато загуби от Кевин Макбрайд и навлезе в серия от 2 поредни загуби. Тайсън има 44 победи с нокаут и се намира в много добра форма за годините си. В последните няколко месеца той отказа няколко апетитни оферти, сред които 20 милиона за битка с голи ръце с Вандерлей Силва. 

Джоунс, от своя страна, е на 51 години, но това не му пречи и той потвърди, че е готов да излезе от пенсия за бой с Тайсън. Рой е с рекорд от 66 победи и 9 загуби. Той има 47 победи с нокаут и е бил шампион в различни категории. Той е единственият боксьор, който започва кариерата си от леката средна категория и достига до най-тежките, като във всяка от тях оставя дълбоки следи. Никой друг не е правил това в цялата над 100-годишна история на професионалния бокс. Джоунс е обявен за „Боец на десетилетието“ за 90-те години от Асоциацията на боксовите журналисти в Америка.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rocky

    7 1 Отговор
    да излезеида опъне и кобрата и джошито и да си лягат на дупетата ония лапета :)
  • 2 Johansson

    8 1 Отговор
    Тайсън дори и на тези години може да си тупа кабрата като баскетболна топка.
  • 3 Майкооо

    2 0 Отговор
    Звяра ще иска бой с Путен