25 Юли, 2020 10:02 1 817 0

Неймар донесе пореден трофей на ПСЖ

  • неймар-
  • меле-
  • псж-
  • купа на франция-
  • мбапе-
  • контузия

Парижани спечелиха Купата на Франция след успех с 1:0 над Сент Етиен

Неймар донесе пореден трофей на ПСЖ - 1
Снимка: БГНЕС

Футболът във Франция се завърна с луд финален мач в турнира за купата на страната и триумф за ПСЖ след успех с 1:0 срещу Сент Етиен.

Още в 5-ата минута Роман Амума пропусна да изведе „зелените“ напред в резултата, пращайки топката в дясната греда. В 14-ата минута Мбапе отправи удар към вратата на Жеси Мулен, но стражът отрази топката, която попадна в Неймар и бразилецът се разписа за 1:0 от близка дистанция. Три минути по-късно "зелените" отговориха с удар на Денис Буанга, но Кейлор Навас опази мрежата си.

В 25-ата минута Ди Мария напредна в наказателното поле и нанесе мощен удар, но Мулен отново спаси вратата си. Малко след това Перeн влезе грубо в краката на Мбапе, което предизвика меле между футболистите на двата отбора. Съдията прегледа ситуацията с помощта на VAR, а Мбапе се напусна контузен.

В края на първата част Мауро Икарди отправи удар, но Мулен опази вратата си с прекрасно спасяване.

Пет минути след почивката парижани вкараха втори гол, който обаче не бе признат заради засада. До края на мача ПСЖ продължи да доминира, но Мулен отрази удари на Бакер, Ди Мария и Сарабия. но попадението бе отменено заради засада.

Малко преди края Мбапе се завърна на скамейката с патерици и с обездвижен глезен. В крайна сметка до нови попадения не се стигна и ПСЖ ликува с трофея.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА