Last news in Fakti

26 Юли, 2020 20:28 2 078 1

Манчестър Юнайтед успя да се пребори за Шампионска лига

  • манчестър юнайтед-
  • класиране-
  • висша лига-
  • челси-
  • лестър-
  • шампионска лига-
  • уотфорд-
  • борнемут

Челси също ще участва в най-престижния клубен турнир

Манчестър Юнайтед успя да се пребори за Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Паднаха всички въпросителни в английската Висша лига с изиграването на последния кръг от първенството. 

Интрига имаше за две от местата, даващи право за участие в Шампионската лига, а претендентите за тях бяха три - Манчестър Юнайтед, Челси и Лестър. Интрига имаше и за участие в квалификациите на Лига Европа между Улвърхямптън и Тотнъм, а напечено беше и на дъното, където само един от Астън Вила, Уотфорд и Борнемут щеше да се спаси.

В крайна сметка Манчестър Юнайтед и Челси ще правят компания на шампиона Ливърпул и подгасника му Манчестър Сити в Шампионската лига, Лестър влиза директно в Лига Европа, а Тотнъм ще играе квалификации за втория по сила европейски клубен турнир. На дъното Астън Вила изплува, докато Борнемут и Уотфорд потънаха заедно с отдавна изпадналия Норич.

В най-интересните срещи от кръга Манчестър Юнайтед взе битката с Лестър с 0:2 като гост с голове на Бруно Фернандес от дузпа в 71-ата минута и Джеси Лингард в 90+8', а Челси спъна Улвърхямптън към Лига Европа след победа с 2:0 у дома с попадения на Мейсън Маунт (45+1') и Оливие Жиру (45+4') и си осигури четвъртото място. Тотнъм пък стигна пестеливо до шестата позиция, възползвайки се от победата на Челси след 1:1 като гост на Кристъл Палас.

В спора на дъното Астън Вила завърши при 1:1 с Уест Хям като гост, Борнемут също се справи с Евертън - 3:1 у дома, но изпадна заедно с Уотфорд, който не успя да се пребори като гост на Арсенал и загуби с 2:3.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.