Last news in Fakti

30 Юли, 2020 18:47 1 404 1

Шотландец дари повече от 3 млн. паунда, за да спаси футбола в страната

  • шотландия-
  • футбол-
  • дарение

Повече от 4000 клуба за детско-юношески футбол, частни и обществени школи ще получат от парите

Шотландец дари повече от 3 млн. паунда, за да спаси футбола в страната - 1
Снимка: БГНЕС

Шотландският бизнесмен Джеймс Андерсън направи поредното си дарение, за да спаси футбола в страната, след като преведе 300 хиляди паунда за детско-юношеските отбори в страната, съобщава "ББС Скотланд".

Така общият размер на финансовата помощ , която бизнесменът е направил е 3,550 милиона паунда. От тях 3 милиона са за професионалните клубове, а 250 хиляди за женските отбори. "Време е да покажем, че ни пука за детско-юношеския футбол и на дело, а не само да си говорим", заяви Джеймс Андерсън, който работи в инвестиционен фонд, а също така се занимава и недвижими имоти.

Повече от 4000 клуба за детско-юношески футбол, частни и обществени школи ще получат от парите. Джеймс Андерсън и съпругата му са близки семейни приятели с президентката на Хартс (Единбърг) Ан Бъдж, на чийто клуб също да давали доста пари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен овчар

    0 0 Отговор
    Поредния тъпак който не дарява за човешки животи а за печалба!! Буржуазната сган е нагла и ще иде скоро!