Last news in Fakti

1 Август, 2020 18:43 2 240 6

Минал през ЦСКА: Българите изобщо не са професионалисти

  • давид симао-
  • цска

Давид Симао с любопитни разкрития за нивото на професионализъм в ЦСКА

Минал през ЦСКА: Българите изобщо не са професионалисти - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият футболист на ЦСКА Давид Симао разказа пред tribunaexpresso.pt. за престоя си в България. Португалецът премина при „червените“ от Арука, но се задържа само един сезон на „Армията“, изигравайки 24 двубоя, в които реализира три попадения в първенството. Халфът заяви, че в България футболистите не са професионалисти и призна, че е дошъл в ЦСКА заради парите.

„Преди да премина в ЦСКА бях разочарован от офертите, които пристигнаха към мен. Не се появи нищо особено. Можех да остана в Португалия, но наистина исках да си тръгна и да заиграя в чужбина. За първи път останах без договор и си помислих: завърши на пето място с Арука, игра добре и няма как да не дойде хубава оферта към теб. И единственото нещо, което ме впечатли беше офертата на ЦСКА. Когато пристигнах в България имах колеги, които ми помогнаха в адаптацията. Те дойдоха в клуба от Литекс. Пристигнах в столицата София и беше добре. Беше забавно. Това беше първият ми опит в чужбина“, каза Симао.

„Футболът в България е много по-слаб от португалския. Приспособих се сравнително добре. Играх в повечето мачове. Но футболът не ми хареса. Толкова, че исках да си тръгна в началото на втората ми година в ЦСКА. Отидох в България, за да печеля малко повече, отколкото в Португалия. Ако не беше така, нямаше да отида. Но ако беше днес, сигурно нямаше да се съглася да заиграя в България. Живеех в сравнително добър град. София е столицата на България и имаше много места за посещаване. Синът ми ходеше в английско училище и се адаптира много добре“, добави още той.

„В българите не ми харесва това, че те изобщо не са професионалисти. Нямат навиците за храненето и почивката. Бях в един от най-големите клубове в България и понякога преди мач дори не ни правеха масаж. Мисля, че това си е от културата, защото имат средства. Заплатите са по-добри от тези в средните клубове в Португалия, но във всичко останало, което няма нищо общо с парите, хората в Португалия са много по-големи професионалисти“, заяви Симао.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 При кумунизъма

    11 0 Отговор
    Имаше
  • 2 Последния Софиянец

    12 3 Отговор
    Право куме в очи!
  • 3 Чочо

    12 1 Отговор
    Защо не заживя във факултета там имат хранителни навици които щяха да ти паснат! 🤑
  • 4 Ученика

    18 0 Отговор
    Навремето Лотар Матеус - един от най-успешния немски играч и треньор по футбол дойде в България за да тренира националите ни.
    Първото нещо, което направи е да ги подложи на фитнес тест за установяване на физическите им качества. По негови думи националите ни били в потресаващо лошо физическо състояние. Веднага им изготви програма за подобряване и изискваше да се спазва строго.
    Освободиха го точно след една година!
    Нашите СПРЯХА да играят въобще бойкотирайки строгия режим на германеца.
    Резултатите са видни за всички.
    В национала са само "кифли".

    Коментиран от #6

  • 5 Добро Утро 🌞

    0 0 Отговор
    Пладне отдавна мина!
  • 6 един левскар

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ученика":

    В този ред на мисли и Любо Пенев като стана треньор , беше започнал да ги изкарва от нощните клубове , за ушите - уволниха и Любо Пенев.