2 Август, 2020 18:25 2 593 11

Люис Хамилтън постигна уникална победа на Силвърстоун

  • гран при на великобритания-
  • силвърстоун-
  • люис хамилтън

В последната обиколка на надпреварата британецът спука гума...

Люис Хамилтън постигна уникална победа на Силвърстоун - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън направи нещо невероятно! Световният шампион спука гума обиколка преди края на Гран При на Великобритания, но въпреки това успя да спечели надпреварата на пистата "Силвърстоун". Британецът започна надпреварата от първа позиция и не изпусна лидерската си позиция до самия край. На втора позиция завърши Макс Верстапен с Ред Бул, а трети се нареди Шарл Льоклер с Ферари.

Хамилтън стартира отлично състезанието и така и не даде никакъв шанс на съперниците си за победа. В последната обиколка на надпреварата обаче се случи нещо много интересно. Първо Валтери Ботас спука предна лява гума и отпадна от борбата за челните места. Това позволи на Макс Верстапен да излезе на второ място. След това подобна съдба споходи Карлос Санйнц, а в последната обиколка и самият Хамилтън спука предна лява гума. Въпреки това британецът имаше сериозна преднина пред Верстапен и в крайна сметка се поздрави с победата.

Трети завърши Льоклер. Останалите пилоти, които оформиха Топ 10, са Даниел Рикиардо (4), Ландо Норис (5), Естебан Окон (6), Пиер Гасли (7), Алекс Албън (8), Ланс Строл (9) и Себастиан Фетел (10).

 


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Владо

    7 17 Отговор
    Феновете на карфиола започнаха да подвиват опашки. КЕФ! ДАВАЙ ХАМИЛТЪН!!!!!

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Brabus

    5 6 Отговор
    Номер 1🏆
  • 4 Алфа Вълкът

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "Владо":

    Не зная кой е карфиола, но Хамилтън побеждава защото кара по-добрата кола. Както Фетел побеждаше когато караше за Ред Бул. Ф1 едно умря оле, оле!

    Коментиран от #5

  • 5 8377

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    ОК, колата е по-добра... Интересно обаче що ревльото Фетел все диша прахта на младежа Льоклер- нали е 4-кратен шампион, нали карат една и съща кола...
    Той и Ботас е ярък пример- в челото е щото кара добра кола, но не е дори и близо до уменията на Хамилтън...

    Коментиран от #6

  • 6 Спец

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "8377":

    Абе кара добре черната орка, спор няма...
  • 7 Голям праз

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Владо":

    Жалко хейтърче.
  • 8 Кукуруку па дома

    1 4 Отговор
    С тоя вдигнат юмрук защо не се пробва на обиколката на Африка с камили? От какво се оплаква? Него никой не го държи насила в Англия!
  • 9 Ицо

    7 2 Отговор
    Хора, гледам Ф1 от 90-те години. Не следя редовно надпреварите, но добре си спомням, когато се появи Хамилтън. Коментарите тогава бяха, че това е най-подготвения състезател за Ф1. Годините и статистиката го доказват. Кой каквото да говори, кой го харесва, кой не, той вече е част от историята на този спорт. Изписана с главни златни букви. Не съм му фен, но е живото доказателство, че когато се работи много и правилно, резултатите не закъсняват!
  • 10 Шуми The Best

    1 4 Отговор
    Шуми е най-великият и винаги ще бъде така.

    Дойчланд, Дойчланд юбер алес, юбер алес ин дер велт.

    Коментиран от #11

  • 11 Y.N.W.A.

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Шуми The Best":

    Селянина от Керпен е най-великите лизач на задните части на Барни Ръбъл...