3 Август, 2020 20:34 1 807 1

Джокович си спомни за първия си турнир по тенис

  • джокович-
  • тенис-
  • турнир-
  • спомени-
  • майка-
  • троицки

"Загубих от Виктор Троицки с 0:9", призна световният номер 1

Джокович си спомни за първия си турнир по тенис - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът в световната ранглиста на мъжкия тенис Новак Джокович проведе онлайн разговор с канадския си колега Васек Поспишил, в който се върна към първите си години в тениса и призна, че доста е плакал като дете.

„Спомням си първия турнир, на който участвах като дете. Бях на осем години, а в първия си мач спечелих с тайбрек 10:8. Бях много щастлив и изтощен. Майка ми беше там и ме прегърна. В един от момент от прегръдката от очите ми потекоха сълзи. На следващия ден загубих от Виктор Троицки с 0:9. След това пак ревах. Доста плачех като дете“, признава Джокович.

Трябва да се отбележи, че Троицки е с една година и четири месеца по-голям от Новак.

Ноле разказа и на кой се е обадил първо по телефона, след като е спечелил първия си голям турнир.

„Естествено, че на майка ми! Тя е човекът, който е до мен и в добрите и лошите моменти. Именно с нея споделих и този щастлив момент“, заяви 33-годишният сърбин.

Канадският събеседник на Ноле се поинтересува и какво е направил Джокович с първите си спечелени пари от тениса.

„Тениска“, изстрелва незабавно лидерът в световната ранглиста.

В края на разговора Новак Джокович признава, че най-изтощителният мач в кариерата му е била финалната среща на Australian Open през 2012 г. (Сърбинът побеждава Рафаел Надал с 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5), 7:5, а срещата продължава 5 часа и 53 минути).

Поспишил пък припомни, че след края на двубоя Ноле и Надал не са могли да стоят на краката си от умора и са изчакали да им връчат трофеите, докато седят на пластмасови столове.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо ви от бг

    0 2 Отговор
    да и като зарази всички спортисти там, и Гр. Димитров включитилно!!!!И баща му как лъжеше!!! маймуни мръсни! Явно баща му е пуснал вируса! ясно, че адриа е била предопределена !!!! Само почтенните спортисти не са го знаели!!!!От утре на евронюз!!!