5 Август, 2020 18:02 2 805 3

Бивш футболист на ЦСКА става треньор на Дунав Русе

  • дунав русе-
  • треньор-
  • поемане-
  • памуков-
  • цска

Илиян Памуков ще поеме "драконите"

Бивш футболист на ЦСКА става треньор на Дунав Русе - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият защитник Илиян Памуков ще води Дунав в Североизточна Трета лига през новия сезон. Решението беше взето днес на събрание на стадион "Дунав". Както е известно, "драконите" се отказаха от Втора лига, където изпаднаха и подадоха заявка за третия ешелон, където ще се представят само с момчетата до 19 години.

45-годишният бивш защитник е един от успешните играчи в най-новата история на Русе, като кариерата му преминава през Русия, Казахстан, Молдова, както и в ЦСКА, Черно море и Марек в "А" група. Именно неговата формация при набор 2003 направи фурор в първенството тази година и миналата в U17 и е най-логично те да бъдат и гръбнака на новия отбор.

Единственият по-опитен футболист Диян Димов също може да се присъедини към тима, но изчаква до последно оферти от отбори от по-горните групи. При това положение Дунав се изтегля от участие в Елитната юношеска група до 19 години и тя остава със 17 отбора. Което пък означава, че Славия в 1-ия кръг на това първенство ще почива.

Това се отразява на броя на изпадащите, като бройката вече е три. Програмата за новото първенство в Североизточната Трета лига вече е ясна и според нея Дунав трябваше да стартира с гостуване на Ботев (Нови Пазар). Поради краткото време за подготовка обаче тази среща е отложена и младите момчета на Илиян Памуков започват на 15/16 август като домакини на новака Спортист (Генерал Тошево).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    5 0 Отговор
    Илиян Памуков има един сезон в ЦСКА и само един мач.Има и две години в Марек със седем мача.Кариерата му е в "Б" и "В група.Посредствен футболист и треньор.
  • 2 русенец

    5 0 Отговор
    Илиян Памуков(Лисика) няма кой знае какви успехи като футболист и треньор.Като футболист има 8 мача в А група.Играл е повече в Б и В групи.Като треньор е водил селския отбор Две могили.Бил е в ДЮШ на Аристон Спартак Плевен и Дунав.
  • 3 Жекси

    5 0 Отговор
    Като цяло подхожда на провинциален треньор и е "идеален" за отбор в западащ северен град. Там, където не се плаща и хората ходят скъсани.
    А какво му беше на отбора в елита, когато бяха Веселин Великов или Людмил Киров - тогава бяха в ЕЛИТА....