Last news in Fakti

13 Август, 2020 13:22 1 474 1

Върба за новия нападател: Всеки отбор иска да има такъв футболист

  • павел върба-
  • лудогорец-
  • футбол-
  • ихиньо марин

Чешкият специалист засипа с похвали Ихиньо Марин

Върба за новия нападател: Всеки отбор иска да има такъв футболист - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Лудогорец Павел Върба говори за новото попълнение Ихиньо Марин. Чешкият специалист засипа с похвали нападателя. Той говори и за ситуацията в клуба, и предстоящия мач със Славия.

„Избрахме Ихиньо, защото смятаме, че качествата, които има ще ни подобрят във фаза атака. Изгледахме много мачове, които изигра в Испания и неговият стил на игра ни хареса. Сигурен съм, че ще направи така, че да сме по-силни във фаза атака. Достатъчно е това, че идва от Испания. Този футбол ми харесва много. Раздвижен играч, който умее да влиза в комбинации и е ефективен в атака. Всеки отбор иска да има такъв играч“, заяви Върба.

„Въпросът е да има интерес към наши играчи и ще обмислим офертите. Продължаваме да търсим футболисти, защото заради коронавируса трансферния прозорец се удължи. Много зависи и от това какво ще направим в европейските турнири. Ако продължим напред със сигурност ще привлечем още нови. Клубът прави всичко по силите си, за да уреди документите на Марин. Надяваме се Ихиньо да е на разположение в близките дни“, добави още той.

„Това, че не се харесва тази ситуация на ръководството и феновете го разбирам, защото Лудогорец е свикнал да печели постоянно мачове. Но трябва да разберем, че клуба влиза във фаза на промени. Плюс това коронавируса нанесе проблеми във всяко естество. Правим трансфери и идват нови играчи. Когато бъдем окомплектовани и всичките футболисти да са здрави, всичко ще си дойде на мястото“, каза чешкият специалист.

„Срещу Славия, в тази нервна обстановка ни чака мач, в който ако не победим няма да е добре“, каза Върба.

„След тренировката вчера Талеб Тауата имаше проблеми. Но освен дългосрочно контузените Вандерсон и Пламен Илиев, нямаме други с травми. Последните ни резултати не са това, което трябва да бъдат. Имаме проблеми във фаза атака. Ако има напрежение в съблекалнята, трябва да попитате тези, които са ви го казали. Поговорихме си, но напрежение няма. Следващите два мача са много важни за нас и ако не ги спечелим ще е много лошо. Знаете как е във футбола и всичко може да се случи. Играчите са под карантина и минават редица тестове. Кешеру и Жоржиньо минават тестове и ако всичко е наред се надяваме, колкото се може по-бързо да се присъединят към нас“, добави още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🦅 🦅

    0 0 Отговор
    Разбирам те, ама много бавно и мудно стават тези трансфери, вече си мислех, че испанецът не иска да идва. Хубавото поне е, че селекцията не спира. А Славия ще биете, щото футболистите ти има да си връщат и ще бъдат мотивирани.