14 Август, 2020 09:56 1 918 3

Серина Уилямс отново надви сестра си

  • сестри-
  • уилямс-
  • серена-
  • винъс-
  • двубой-
  • тенис

Двете се срещнаха на турнира в Кентъки

Серина Уилямс отново надви сестра си - 1
Снимка: БГНЕС

Серина Уилямс спечели очаквания с огромен интерес мач със сестра си Винъс от турнира в Лексингтън, Кентъки. Това бе 31-ви двубой между двете. Балансът вече е 19:12 победи в полза на 38-годишната Серина.

Зрелищният мач започна отлично за по-малката от сестрите, която поведе с 2:0. След това обаче нещата се обърнаха на 180 градуса и 40-годишната Винъс спечели пет поредни гейма. Серина опита да се бори, но вредата вече бе нанесена и Винъс затвори спокойно сета с 6:3.

В началото на втората част американките си размениха по два гейма, но след това бе ред на Серина да осъществи пробив. Сценарият бе аналогичен на този в предходния сет, но с разменени роли - Серина поведе с 5:2, Винъс върна един гейм, но по-младата от двете сестри запази контрола върху сета и спечели с 6:3.

Последният сет беше значително по-оспорван. Винъс поведе, но Серина направи пълен обрат. След това отново настъпиха силни минути за по-голямата сестра и тя дръпна с 4:2. Серина обаче отговори по неотразим начин - четири поредни спечелени гейма, което доведе до обрата с 6:4 и класирането ѝ на четвъртфиналите. Там носителката на 23 титли от Големия шлем ще се изправи срещу Шелби Роджърс, която елиминира Лейла Фернандес с 6:2, 7:5.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    2 1 Отговор
    Такива роднински срещи когато става въпрос за турнири трябва да се забранят. Най-малкото защото единия може да играе симулативно в полза на другия, докато другите играчи дават всичко от себе си за да стигнат до следващият кръг.
  • 2 Big bulgarian boss

    2 0 Отговор
    Тия дърти маслинки няма ли да се пенсионират вече ?
  • 3 месара

    0 0 Отговор
    поредния театър на братя уилямс !