Last news in Fakti

16 Август, 2020 13:16 5 209 6

Барса маха седем футболисти

  • барселона-
  • футбол-
  • чистка

В първото сито има още 5 играчи, които могат да се считат за "получили жълт картон"

Барса маха седем футболисти - 1
Снимка: БГНЕС

Реформата в каталунския гранд Барселона започва. Според "АС" една от важните първи стъпки ще бъде свързана с раздялата със седем футболисти. Този ход ще се предприеме независимо дали бъдат организирани предварителни избори за президент или не.

Според информациите на изданието има списък с футболистите, които няма да са попадат в плановете на новия старши-треньор, независимо кой е той. Артур вече премина в Ювентус. Той стана част от бартерна сделка с "бианконерите", в която беше включен и Миралем Пянич.

Хърватинът Иван Ракитич е следващият, който е близо до напускане в посока Севиля.

Датчанинът Мартин Брайтуайт също ще напусне клуба. Той пристига в Барселона в началото на годината с големи очаквания, но представянето му беше  доста неубедително. Не е ясно дали ще бъде продаден или просто освободен.

Чилиецът Артуро Видал пък ще бъде използван за разменна монета, като се твърди, че е планиран в сделката с Лаутаро Мартинас. Същото е положението с Жуниор Фирпо.

По-сложен изглежда ребусът със Самуел Умтити, който има проблеми с лявото коляно. Клубът обмисля споразумение с играча за прекратяване на договора, ако не пристигне оферта за него. Той получава около 12 милиона евро годишно, което си е сериозен разход за Барселона.

Осман Дембеле също попада в черния списък. Проблеми с контузии и хаотично поведение са решаващите за решението за раздялата с него. Дембеле е оценен на около 24 милиона евро, а с тези пари може да се закупи Ерик Гарсия от Манчестър Сити.

Освен седемте футболисти в първото сито има още 5 играчи, които могат да се считат за "получили жълт картон". Това са Нелсън Семедо, Луис Суарес, Сержи Роберто и Антоан Гризман, които е много вероятно да напуснат при добри оферти.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божков

    12 1 Отговор
    Ще ги взема в Левски.
  • 2 123

    6 2 Отговор
    И, кво? Пак същите цървули ще тичат след топката! Абе, що за бизнес е това, бетер политика...
  • 3 Геро

    6 4 Отговор
    А Меси не е ли в някой списък?
    Тия ще ме побъркат.:)))
    Май Меси прави списъците там, а “ръководството” козирува
  • 4 дявола

    6 1 Отговор
    И този клуб се разпада откакто футбола се превърна в бизнес всичко отива надолу
  • 5 Пената от Мировяне

    4 0 Отговор
    Абе те ,,Левски,, отпаднаха ,та ,,Барселона,, ли !!!
  • 6 Футболер

    0 0 Отговор
    Трябва един мач Барселона Левски и после да решават