Last news in Fakti

17 Август, 2020 15:20 3 250 7

Люис Хамилтън и Тото Волф коментираха бъдещето си в Мерцедес

  • люис хамилтън-
  • тото волф-
  • формула 1-
  • мерцедес

''Според мен всеки трябва да стори най-доброто за себе си'', заяви британският пилот

Люис Хамилтън и Тото Волф коментираха бъдещето си в Мерцедес - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Люис Хамилтън няма да вземе решение дали да продължи да се състезава с Мерцедес във Формула 1 въз основа на това дали Тото Волф ще работи с тима и след 2020 г., пише Clubs1.bg. Шесткратният световен шампион преди време даде индикация, че бъдещето му в Бракли може да зависи от присъствието на австриеца. Това обаче явно се е променило. Самият Волф сподели, че за Хамилтън е най-добре да остане в тима, с който спечели пет от титлите си.

„Не бива да забравяте, че това е отбор – в екипа има почти 2000 души, нещата не опират до един човек. Присъствието на една личност няма да определи дали ще остана или не. Бях част от изграждането на този отбор, част от растежа му и силата ни е голяма – като тим. Според мен всеки трябва да стори най-доброто за себе си, за кариерата и щастието си. Да седне, да отдели момент, в който да прецени какво иска да стори, за да върви напред, и какво пасва на самия човек, семейството и бъдещите му мечти.

С Тото сме постигнали толкова много заедно. Надявам се да остане. С него е забавно да се работи, да се преговаря – има си и добри, и лоши моменти. Наистина съм му благодарен, но ще го подкрепя, каквото и решение да вземе“, каза Хамилтън

По-рано английският пилот каза, че в момента му е неудобно да седне да преговаря за нов контракт заради предизвиканата от коронавируса криза.

Самият Волф отбеляза, че шесткратният шампион има шанс за още повече успехи с Мерцедес.

„Според мен най-доброто, което Люис може да стори, е да остане с отбора. Той това и иска. Ласкателно е да казва, че решението му зависи от мен, но мисля, че не съм му необходим. Има страхотен тим, който винаги ще го подкрепя“, обясни спортният директор на Мерцедес.

Волф каза в Испания, че все още не е взел решение дали да продължи да е част от щутгартския концерн.

„Понастоящем мисля – накъде отива Формула 1, какво се случва покрай COVID. Имам и лични причини, които съм споменавал. Сузи е в чудесна позиция, ръководи отбор във Формула Е, което означава, че доста отсъства. Господ знае аз на колко F1 надпревари съм бил през последните осем години – 120 или нещо такова. Това също го обмисляме. Има много фактори, които ме карат да остана. От друга страна, тази работа си взима своето и това също трябва да го преценя. Ситуацията в момента обаче е такава, че няма причина да не продължа да работя с Мерцедес и ще разберем в каква роля'', заяви Тото Волф.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЮ

    6 12 Отговор
    Аман от тоя карач, като фетко с подарени титли , ще остане още една година щот няма да влязат в сила новите правила и ще има нова осма сигурна титла, затова и Ботас го оставиха да му я гарантират тая велика титла . Аман от такива Карачи на електронни игри
  • 2 Запомни

    7 2 Отговор
    Злобата е лошо нещо..
  • 3 Николай

    2 2 Отговор
    Кою ти си тъп като манастирска гогутка ти въобще разбираш ли от пилотиране или ОД коли малоумник си ти

    Коментиран от #4

  • 4 КОЮ

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Николай":

    Фетко отиде във Ферари и не успя да разработи болида с който последно Кими Райконен бе шампион , а болида бе разработен от единствения велик Шумахер . Тоя маймун сега се вози на последния развит от Шумахер , и развит от Розберг . Защо мислиш Розберг напусна , стана шампион на въпреки отбора

    Коментиран от #5

  • 5 Уди

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "КОЮ":

    Абре Койчоууу,понеже явно си много навътре в нещата,би ли разяснил на нас лаиците какво аджеба правят в отборите от Ф1 висококвалифицираните инженери с многохилядни заплати, след като болидите ги разработват пилотите?!....Вероятно са там да красят падока ?...

    Коментиран от #6

  • 6 Шоп от СО

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Уди":

    Те правят дизайн и конструкция. Решават проблеми. А пилотите им помагат да разберат какъв е проблема. Защото колкото и да гледаш данни на компютър си трябва някой да седне и да я кара тая кола, а после като го питат какво мисли да може да обясни. Иначе "много сме бавни" и "не става" или "колата е непредсказуема" и аз мога да кажа.
  • 7 фен

    0 1 Отговор
    Макларьн като сложи двигател Мерцедес титлите ще са техни