Last news in Fakti

18 Август, 2020 14:37 2 332 2

В Черна гора респектирани от Лудогорец

  • лудогорец-
  • будучност-
  • футбол-
  • шампионска лига

Българският шампион е твърде сериозен отбор, с голям брой чужденци, качествени бразилци

В Черна гора респектирани от Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС

Полузащитникът на Будучност (Подгорица) Милош Раичкович е истинска емблема за клуба, тъй като не само е продукт на школата, но и през цялата си кариера с едногодишно прекъсване, е носил синьо-белите цветове.

Според 26-годишния играч, една лоша вечер, поражение и мач, който трябва да бъде забравен, не са причина Будучност да се съмнява в себе си. Нещо повече- шампионите на Черна гора се опитват да извадят положителни неща от лошия край на мача с Дечич (Тузи) и да се поздравят с положителен резултат утре срещу Лудогорец.

В домашното първенство има време да се оправят нещата, дори и да стартираш лошо, но в първия кръг на квалификациите за Шампионска лига няма време за корекция. Преходът към следващия кръг се решава в един мач, след 90 или 120 минути, а е напълно възможно да се стигне и до дузпи. А Милош Раичкович смята, че сините са готови за всеки вариант и срещу пълния с легионери български шампион те ще покажат най-доброто си лице.

Не успяхме на старта на първенството, нито като индивидуално, нито като отбор. Това беше една от онези нощи, в които нищо не ти върви. Сигурен съм, че това не е отражение на нашето качество като играчи. Случва се и на най-добрите отбори да играят слабо и да загубят, смята опитният халф пред сайта "Кафе дел Монтенегро".

"Всеки старт е труден. Втората половина на миналия сезон беше прекъсната заради коронавируса и след това продължена, като в крайна сметка дори не беше изиграна до края. Календарът беше разпокъсан. Не бяхме заедно, подготовката не премина както трябва и всичко това си оказа влияние. Но това вече е зад гърба ни и съм напълно убеден, че ще играем несравнимо по-добре срещу Лудогорец. В нито един момент не загубихме надежди. Ще направим всичко, за да стигнем до втория кръг, каза още халфът.

Подобно на Будучност, Лудогорец също стартира слабо в местното първенство, но след това се реваншира у дома срещу Славия.

"Анализирахме противника и ще продължим да го правим. Лудогорец е твърде сериозен отбор, с голям брой чужденци, качествени бразилци. Самият факт, че са девет пъти подред шампиони, както и че са участници в груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа, говори достатъчно за техните качества. Видяхме техните силни страни, но и техните слабости, които ще се опитаме да превърнем в наши силни страни. Ще бъде трудно, но ще се борим, добавя халфът.

През тази година заради пандемията ранните етапи на турнирите ще бъдат в един мач, което може да бъде от полза за по-слабия отбор, особено когато става дума за домакинство.

"Съгласен съм, изиграването на един мач е в наша полза. Освен това ни устройва, че мачът е на нашия стадион, но няма да има публика. Което е жалко. Сигурен съм, че нашите фенове биха създали грандиозна атмосфера и ще означават много за нас в борбата срещу силен противник, какъвто е българският шампион. Обстоятелствата обаче са такива, ще направим всичко, за да радваме нашата публика, която ще бъде извън стадиона.

Лудогорец е отбор, който играе офанзивно, което вероятно ще накара Будучност да промени малко системата си.

"Ще се опитаме да намерим баланс между атака и отбрана. Ние не сме отбор, който не знае да се защитава. Но няма да атакуваме на всяка цена. Лудогорец е ултра-офанзивен, но се надявам, че ще ги спрем и застрашим, когато се отвори шанс. Трябва да сме търпеливи и концентрирани от началото до края на мача, чертае плановете си халфът Раичкович.

Но отборът на домакините има проблеми. Нападателят Драшко Божович е наказан заради червения картон, който получи миналата година срещу Заря (Луганск) в Лига Европа. Новото попълнение Велизар Янкетич, който е атакуващ халф, е контузен.

"И двамата ще ни липсват много, особено Божович, който е от доста време в отбора и сме си свикнали. Но пък се връща Петър Гърбич и ще се опитаме да извлечем максимума от ситуацията, завършва халфът на Будучност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🦅 🦅

    3 0 Отговор
    Равен в редовното време, след това опитът ще си каже думата. Няма как да ги бием лесно с тази доста добра дори за осминафиналисти в УЕФА защита. Дано нашата има необходимия късмет. Успех, орли!
  • 2 България

    4 1 Отговор
    Ще го вземем мача с 3 гола разлика,и първият ще падне рано.