20 Август, 2020 19:20 2 198 5

Илиана Раева с емоционално изказване за европейското първенство догодина

  • илиана раева-
  • бфхг-
  • европейско първенство по художествена гимнастика

Както вече е ясно, то ще се проведе в България

Илиана Раева с емоционално изказване за европейското първенство догодина - 1
Снимка: БГНЕС

Днес е ден втори от провеждащото се Държавно отборно първенство, в който ДМВ играят вторите два уреда - бухалки и лента. Вчера те изиграха и композициите си с въже и топка, а в края на днешния ден ще знаем и отборите медалисти в надпреварата за ДОП, ДМВ категория ЕЛИТ.

Президентът на БФХГ Илиана Раева беше гост на коментаторския пулт.

Раева започна разговора с това, че е от сутрин до вечер в залата още от състезанията за "Б" категория, защото за нея е изключително важно и интересно да види как са се подготвили състезателките и треньорките. Илиана Раева каза, че е изключително доволна и щастлива от това, което вижда на състезателния килим в залата.

Според нея още в тази малка гимнастическа възраст има много голяма конкуренция и България разполага с много качествени и талантливи малки грации.

Президентът на БФХГ подчерта, че голямото и задоволство е най-вече от това, че наблюдава как всички наши треньори са започнали да работят по изискванията на новия правилник, на което се дължи и фактът, че още най-малките показват изключително трудни и сложни елементи както с уред, така и с тяло.

Илиана Раева сподели, че е радетел за това, че още от по-ранна възраст гимнастичките трябва да се учат на по-сложните елементи и че когато с децата се работи правилно методически, няма никакъв проблем с натоварванията и здравето на гимнастичката. Тя подчерта, че в Русия и Италия малките грации се учат на много сложни неща, което ги дърпа напред и ако ние не наблегнем на тази методика, това значи да спираме развитието на нашите талантливи деца.

"Когато гледаш едно дете - ти виждаш как е работено с него, дали с внимание, разбиране и методически правилно. Състезателят е огледало на треньора", сподели Раева.

Освен това президентът на БФХГ отличи специално работата на Мариета Дукова по отношение на масовия спорт, като каза, че тя е успяла да направи истинско чудо само за 3 години и не престава да има нови и нови идеи!

"Да развием масовия спорт много добре, беше една моя огромна мечта и съм щастлива, че я осъществяваме по най-добрия начин" - сподели президентът на БФХГ.

"Истината е, че ние много вдигнахме летвата във всяко едно отношение, в понеделник БФХГ има отчетно-изборно събрание, на което съм се кандидатирала за трети мандат. Нашият отчет е от цели 47 страници! Постигнахме много неща, при нас се работи много и с желание" - каза Илиана Раева.

"Едно мое безусловно изискване към клубовете -  турнирите да създават усещане за празник, състезателки и треньори да бъдат щастливи, че се състезават, организацията да е ниво. Виждате тази зала още от началото е направена като за състезание от най-висок ранг, взаимствахме от Световните купи начина на влизане и загряване, което ни наложи и пандемията, но всички видяхме колко спокойно загряват и работят. Състезателките и треньорите ми казаха - Илиана, искаме всеки път такава организация, в залата е един рай! А едно от децата казало на майка си, че имала чувството, че се състезава на Световно първенство! Това за мен е най-голямата награда! Треньорите обсъждаха с мен желанието си освен Б да създадем В категория, за да може всички деца да показват в състезателна атмосфера какво са научили в залата. Бих искала да кажа на всички родители, които се притесняват, че децата им са в по-ниска категория, че дори и да не станат шампионки и златни момичета, те ще растат здрави, у тях ще се възпитат чувство за дисциплина и отговорност, ще изваят фигурките си, ще излизат на състезания в красиви трика, ще горят в надпреварата, това е най-важното нещо! Нека децата спортуват, да бъдат в залите, а не по улиците, заобиколени от изкушенията на днешния ден."

На въпроса за предстоящото Европейско първенство, на което България е домакин в лицето на морската ни столица Варна от 9-ти до 13 юни 2021 година, Илиана Раева каза, че България за първи път ще е домакин на Европейско първенство и има амбициите да го направи с изключително силна организация и отново състезанието да стане истински празник на художествената гимнастика. Тя каза, че вече е изплатена по-голямата част от сумата от таксата за домакинство с помощта на Министерството на младежта и спорта.

"Очаквайте едно прекрасно европейско първенство с дух на море и вълни" - завърши президентът на БФХГ Илиана Раева!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    4 0 Отговор
    Дотогава тоя климактериум ще ореве ортаклъка ...
  • 2 месара

    2 0 Отговор
    тая да не е жената на оня “ собственик “ на левски ?!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ШЕФА

    0 0 Отговор
    Тая само плаче като вдовица но стига да има още смаска мога да я облъскам........................