Last news in Fakti

24 Август, 2020 07:20 4 877 9

Внучката на българин шокира голф света - спечели един от най-големите турнири на планетата

  • софия попов-
  • спорт-
  • голф

27-годишната Попов, която се намира на 304-то място в световната ранглиста, сътвори истински приказка

 Внучката на българин шокира голф света - спечели един от най-големите турнири на планетата - 1

Внучката на българин София Попов шокира голф света, след като спечели един от най-престижните турнири на планетата – Откритото първенство на Великобритания, което е един от петте Мейджър турнира в женския голф.

27-годишната Попов, която се намира на 304-то място в световната ранглиста, сътвори истински приказка, като постигна първата професионална победа в кариерата си в Тура именно на една от най-престижните надпревари. Попов се състезава за Германия, но има и американско гражданство, а нейният дядо е българин, като заедно със съпругата си живее в България и Австрия.

Само преди три седмици Попов изпълняваше ролята на кади за своята приятелка Ан ван Дам на турнира Драйв Он, а седмица по-късно тя неочаквано получи шанс да участва в надпреварата Маратон Класик, заменяйки друга голфърка, която не успя да участва заради коронавирус ограниченията. Там тя завърши на девето място, като по този начин се класира за Откритото първенство на Великобритания, но случилото се в последните четири дни е немислимо дори за нея.

 Внучката на българин шокира голф света - спечели един от най-големите турнири на планетата

“Преди седмица се шегувах, че нищо не се знае, може пък и да се намеся в битката за трофея. Шегувах се, но вътрешно знаех, че съм способна”, сподели Попов преди последния ден на турнира, в който трябваше да защити преднина от три удара. Днес тя не се огъна под огромното напрежение и удържа атаката на тайландката Жасмин Суванапура, за да завърши на -7 и с два удара по-добър резултат от съперничката си.

По този начин Попов се превърна в първата германка с Мейджър титла, а освен това тя е и първата жена, която печели турнир на изключително почитаното голф игрище Роял Труун в Шотландия. “През последните шест години имаше много трудности. Радвам се, че успях да ги преодолея. Миналата година почти се отказаха от голфа. Слава Богу, не го направих”, сподели през сълзи Попов след триумфа.

Поради ниския си ранкинг на Маратон Тур преди две седмици Попов нямаше кади и сама носеше стиковете си количка. През последните четири дни ролята на нейно кади изпълняваше приятелят ѝ Макс Мелес. “Бях свръх нервна през целия ден. Радвам се, че успях да го пресека финиш линията. Усещах, че правя много добри удари в последните четири дни. Вярвах, че каквото и да стане днес, винаги мога да направя бърди. Благодаря и на приятеля ми, че ми помагаше да запазя спокойствие”, допълни след церемонията по награждаването Попов.

Би Би Си следеше на живо последния ден от турнира и коментира победата на Попов: “Невероятна приказна победа за София Попов, която със сигурност ще промени живота ѝ. Брилянтен турнир за нея, страхотно представяне и напълно заслужена победа”. София Попов ще получи 675 хиляди долара от наградния фонд на турнира за успеха си. 


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    35 3 Отговор
    Супер, но мацката вече не не е българка....
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 3 Отговор
    БРАВО напред и само напред и нагоре
  • 3 Gost

    28 2 Отговор
    До ном 1 - А, защо българите стават хора извън Герберландия?

    Коментиран от #4

  • 4 Ггггг

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Gost":

    Имам мнение, но то няма значение в случая.
  • 5 Активист на БКП

    13 3 Отговор
    Дядо и е избягал от България заради управлението на ГЕРБ!!!
  • 6 Щерев-червен трол

    4 1 Отговор
    Ей такива самосъздали се българи и българки трябва да откриваме и да пишем а не за измислени суперментета като Григор,Кубрат и други произведения на чалга културата.
  • 7 Тайната на грандиозния успех

    3 0 Отговор
    Със сигурност е тренирала с пернишки Голф.
  • 8 Хасан

    1 4 Отговор
    Внучка на българин и пра-внучка на турчин...
  • 9 Бачо Киро

    1 0 Отговор
    "27-годишната Попов, която се намира на 304-то място в световната ранглиста, сътвори истински приказка" - добре би било списващият да иде на курсове за правопис... Иначе това, че дядото на момичето е българин има толкова принос за успеха ѝ, колкото при Джон Атанасов... Демек нула.