2 Септември, 2020 20:56 1 737 5

Дерменджиев: Не искам националният отбор да се използва като визитка от футболистите

  • българия-
  • ейре-
  • състав-
  • капитан-
  • дерменджиев-
  • визитка-
  • лига на нациите-
  • бараж

"Този мач с Ейре се явява като генерална репетиция", смята националният селекционер

Дерменджиев: Не искам националният отбор да се използва като визитка от футболистите - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на българския национален отбор Георги Дерменджиев обяви, че всички в тима разбират, че не трябва да използват отбора само за визитка. Той стори това на брифинг преди утрешното домакинство от Лигата на нациите срещу Ейре.

"Поради обстановката, която е в цял свят, естествено около 6 месеца не е имало сбор на националния отбор. При тази динамична обстановка. Някои играчи като Кирил Десподов пострадаха в такъв момент, който беше важен за нас. Но с тези момчета мисля, че ще извлечем максимума от тези два двубоя.

"Това се явява като генерална репетиция. Искам тези, които ще играят да докажат себе си в националния отбор. Решението го има. Аз мога да ви кажа по какъв начин е станало решението. Вие ще знаете кой е първи, втори и трети капитан. Като излезем отвън ще стане, тъй като искам първо да го съобщя на играчите. Футболистите избраха трима от тези 11 човека. Ще го разберете след минути. Първо ще го съобщя на тях", добави селекционерът.

"Приципно е притеснително. Георги Терзиев, Вандерсон, Пламен Илиев, Попов. Няма ги, контузени са. Аз разчитам на избраните от мен момчета, вярвам им", добави той.

"Наясно съм със състава. Самият мач ще покаже как ще излезе после. Самата подготовка на отбори не е равномерна. Получиха се доста мачове за тези отбори, които играят в Лига Европа и Шампионска лига", заяви още той.

"Има млади момчета. Аз съм много доволен от Филип Кръстев, че е с първия отбор. Имах няколко разговора с него. Той е интелигетно момче. Пожелах му да тръгне в правилната посока. Смятам, че ще се справи с тази тежест. Добре е, той да е в първия отбор. Ако има възможност, ще влезе да играе", заяви той.

"Имахме разговор с Емо Костадинов, с треньора на младежите и с треньора на 19-годишните. Постигнахме едно споразумение. Ставаше въпрос и за младежи и за 19-годишни. За това и някои от другите момчета са в младежкия отбор. Искам да им пожелая успех и да спечелят в двата им мача", каза още Дерменджиев.

"Аз съм казал на играчите, които са тук, че искам да променим в добра посока тяхното присъствие и присъствието на националния отбор. Искам да имат такова мислене, че дадат 100%. Не да го използват като визитка. Играчите го разбират. Но, когато ние играем и даваме максимума от себе си е различно, а не да се страхуваме", обяви той.

"Смятам, че трябва да гледаме позитивно към националният отбор. Вярвам в момчетата, можем да направим изненада", сподели още той.

"Ивелин Попов е един лидер. Винаги ще бъде полезен за националния отбор. Преди окончателното му решение говорихме много подробно. Той категорично заяви, че няма да участва. Той е лидер, който ще липсва. От тогава не съм говорил с него на тази тема", обяви Дерменджиев.

"Ние искаме да се представяме добре. Коментирахме и това с играчи. Да, това ще подготви баража за Унгария, но ние трябва да даваме максимума, за да извлечем максималното като точков актив", заяви от селекционерът.

"Различна е подготовката на двамата. Страхил Попов има само една контрола. Сисиньо има много мачове, но има и умора в него", добави Дерменджиев.

"Гледал съм мачове на всеки играчи. Това е моят избор за футболистите. Всички мачове на Гълъбинов съм гледал, когато е играл. Кръгът е доста широк. За това сме коментирали, че всеки трябва да си заслужи мястото в националния отбор", добави Дерменджиев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 2 Отговор
    Успех Ви пожелавам , поне нещо хубаво да се случи в тази държава.
  • 2 колю

    1 1 Отговор
    И аз не искам,но г.г.,не мисли така.

    Коментиран от #3

  • 3 ангел

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "колю":

    лясков национал,турчинов и т.н.
  • 4 Ерекция Кочева

    2 0 Отговор
    Мачкай,чичо Гошо!🐮🐮🐮
  • 5 Гого

    1 0 Отговор
    Изритай перуката тогава