Last news in Fakti

4 Септември, 2020 06:30 6 163 5

УЕФА отряза Бербатов и Мартин Петров за треньори

  • футбол-
  • димитър бербатов-
  • мартин петров-
  • уефа-
  • лиценз-
  • треньор

Лиценз PRO би им дал право да ръководят тимове от Първа лига, както и национален отбор

УЕФА отряза Бербатов и Мартин Петров за треньори - 1

Димитър Бербатов и Мартин Петров са получили отказ от УЕФА да кандидатстват за лиценз PRO, пише "Меридиан Мач". Въпросният документ би им дал право да ръководят тимове от Първа лига, както и национален отбор. Бившите национали изкараха тапии за лиценз А преди половин година. За да кандидатстват за него, те се възползваха от правилника, който позволява на големи играчи да го изкарат без да са работили като треньори в долните нива на футбола.

Бербо и Мартин са се срещнали с ръководството на треньорската школа у нас, за да кандидатстват за придобиване на най-високата възможна тапия - УЕФА-PRO. Съгласно правилника обаче те не могат да започнат обучението си, ако не са работили определен период във Втора лига или като помощници в Първа лига. Шефът на треньорската комисия Лъчезар Димитров не отрязал директно легендарните нападатели, а предпочел да изпрати писмо до УЕФА, с което да пита за възможността двамата да стартират подготовката си за лиценз PRO. От УЕФА обаче били категорични, че това няма как да стане, а Бербо и Мартин трябва да извървят всички необходими стъпки.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Байер (Леверкузен) на няколко пъти заявил пред свои приятели, че първата му цел, след като обяви отказването си от футбола, е да започне работа като треньор в някое от по-долните нива на английския футбол или в спортно-техническия щаб на клуб от Висшата лига.

Работа като мениджър в английския елит иска да започне и Стилиян Петров, който обаче завърши школа на Острова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умен

    27 0 Отговор
    Българина си е тарикат на всички нива ,от продавача на сергията до тези двамата.То си има правила ,ама те решили да опитат ако мине номера.
  • 2 Крум Паргов

    16 0 Отговор
    Спасили са ги от Резила, да не говорим какво би причинило това на отборите :-) ) ) ) ) ) )
  • 3 РЕАЛИСТ

    13 0 Отговор
    Ами това е причината, да казват, че от големите играчи не стават големи треньори. Бързат да вземат тапии, без да имат треньорски опит с по малки отбори. Някога Пената каза, че това е занаят, като всеки друг и се учи отдолу нагоре. Започнал е от селски отбор и направи България 4--та в света. Стоичков и той го разбра, но късно. Марадона е другият пример.
  • 4 охохох

    7 1 Отговор
    Тоя Марто няма мозък колкото 1 кокошка, треньор щял да става. Ако знае колко е тъп, ще се одави в Дунав.
  • 5 Гост

    12 0 Отговор
    Това да не ви е нса да ви дадат дипломи без да стъпвате в час