Last news in Fakti

4 Септември, 2020 09:52 1 469 0

Нови 8 мача от турнира Лига на нациите днес

  • лига на нациите-
  • футбол

В Лига А Италия ще посрещне Босна и Херцеговина, а Нидерландия ще е домакин на Полша

Нови 8 мача от турнира Лига на нациите днес - 1
Снимка: БГНЕС

Снощи стартира второто издание на турнира Лига на нациите, а България започна кампанията си с равенство срещу Ейре (1:1). Днес предстоят нови 8 мача в три от дивизиите. В Лига А Италия ще посрещне Босна и Херцеговина, а Нидерландия ще е домакин на Полша. "Адзурите" са в серия от 11 поредни победи и общо 14 срещи без загуба. Отборът на Роберто Манчини се класира безапелационно за Евро 2020 и ще иска отново да покаже красив и резултатен футбол. Гостите ще разчитат най-вече на голмайстора си Един Джеко, но ще бъдат без Миралем Пянич, който е под карантина, след като даде положителен тест за коронавирус.

Нидерландия беше във възход под ръководството на Роналд Куман, но бившият защитник напусна поста си, за да застане начело на Барселона. Днес "лалетата" ще бъдат водени от неговия доскорошен помощник Дуайт Лодевегес. Той няма да може да използва Дейли Блинд, Матайс Де Лихт и Стефан Де Фрай, но разполага с много силна атака в лицето на Мемфис Депай, Куинси Промес и героя на Севиля от финала в Лига Европа Люк де Йонг. На поляците ще им е много трудно без звездата Роберт Левандовски, който получи почивка след фантастичния сезон с Байерн (Мюнхен). Мача в Амстердам ще ръководи българският рефер Георги Кабаков.

В Лига В прави впечатление съседското дерби между Словакия и Чехия. Останалите двубои също са без изявен фаворит: Норвегия - Австрия, Румъния - Северна Ирландия и Шотландия - Израел.
В Лига С Литва ще е домакин на Казахстан, а Албания ще гостува на Беларус.

Лига на нациите - 1 кръг:

Лига А:
ИТАЛИЯ - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
НИДЕРЛАНДИЯ - ПОЛША

ЛИГА В:
НОРВЕГИЯ - АВСТРИЯ
РУМЪНИЯ - СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ
СЛОВАКИЯ - ЧЕХИЯ
ШОТЛАНДИЯ - ИЗРАЕЛ

Лига С:
ЛИТВА - КАЗАХСТАН
БЕЛАРУС - АЛБАНИЯ


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА