Last news in Fakti

21 Септември, 2020 22:18 2 177 3

Арда обърна Славия у дома

  • арда-
  • арда кърджали-
  • славия-
  • футбол

Тимът от Кърджали се наложи с 2:1

Арда обърна Славия у дома - 1

Oтборът на Арда се наложи с 2:1 над Славия в затварящия двубой от 6-ия кръг на efbet Лига. В 39-ата минута, сякаш от нищото, Славия излезе напред в резултата с гол на Ради Кирилов, а в 73-ата минута Иван Коконов възстанови равенството, а десет минути по-късно Радослав Василев оформи обрата в Кърджали.

Първите минути на срещата бяха белязани от сериозен домакински натиск. В рамките на само 2 минути кърджалийци имаха три възможности да открият резултата. Два последователни удара на Спас Делев затрудниха Георги Петков, но все пак вратата му остана запечатана. Последва удар с глава на Петко Ганев, който бе неточен.

В 10-ата минута след светкавична контраатака останалият непокрит Делев опита нов удар, но и този път не успя да преодолее опитния страж.

Гостите сякаш се окопитиха и 19 минути след първия съдийски сигнал дойде и първият удар за тях. Милен Гамаков засече центриране на Калоян Кръстев от корнер, но Васил Симеонов скочи и улови кълбото.

Последваха равностойни минути, в които темпото на игра спадна. Устремът на Арда все пак продължи на по-бавни обороти и кърджалийци профукаха още няколко добри възможности за гол.

Противно на логиката, "белите" откриха резултата в срещата. Ертан Томбак центрира в наказателното поле, където Радослав Кирилов надскочи Деян Лозев и с удар с глава прати топката във вратата на Арда, слагайки край на 482-минутната голова суша на Славия.

Началото на втората част бе идентично - натиск на Арда. Кърджалийци опитаха нещо заучено от свободен удар, но Янис Карабельов се справи с лекота.

Страстите на "Арена Арда" се разпалиха след като Емил Стоев избута Матеус Леони, а той се строполи на земята. Съдията обаче прецени, че това не е достатъчно за наказателен удар и играта продължи. Публиката в Кърджали остана изключително недоволна от решението на рефера.

След 56 минути игра топката отново бе в мрежата на домакините. Калоян Кръстев изненада Симеонов, но попадението бе отменено, тъй като младежкият национал използва ръцете си, за да надскочи Петко Ганев.

В 73-ата минута защитата в "бяло" се пропука и допусна изравняване на резултата. Емил Мартинов центрира в наказателното поле, където Василев свали топката за Коконов, който от няколко метра се разписа за 1:1.

Десет минути по-късно, след страхотен самостоятелен пробив, Матеус Леони намери Василев в наказателното поле. Нападателят се справи със защитник и с удар от няколко метра вкара, за да оформи обрата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    13 0 Отговор
    Типична класическа нагласена обръщалка: гол няколко минути преди края на полувремето и второто обръщалка. Сефте им е на Славия...
  • 2 фен

    8 0 Отговор
    Венци трепе рибата! Гоуям, гоуям !!!
  • 3 йокин

    0 0 Отговор
    Ко праят,тия ве,новият тренер,не ще подване.