26 Септември, 2020 11:37 2 444 5

Война между феновете и президент преди мача с ЦСКА

  • базел-
  • цска-
  • лига европа-
  • фенове-
  • футбол

Повече от 8000 подписа вече са събрани под петиция шефът Бернхард Баумгартнер да напусне борда на директорите на гранда от стадион "Санкт Якоб Парк"

Война между феновете и президент преди мача с ЦСКА - 1

Война между феновете и президента на Базел тресе клуба преди решителния плейоф за влизане в групите на Лига Европа срещу ЦСКА, който е в четвъртък от 21:30 часа. Медиите в Швейцария съобщават, че повече от 8000 подписа вече са събрани под петиция шефът Бернхард Баумгартнер да напусне борда на директорите на гранда от стадион "Санкт Якоб Парк".

Причината за скандала е най-вече слабото представяне на тима, който завърши на трето място миналия сезон, а играта на отбора не се харесва на феновете.

Баумгартнер е собственик на Базел и дори да напусне шефския пост, няма как да се оттегли веднага от клуба.

Преди време конфликтът с него доведе до напускането на легендата Александър Фрай, който беше наставник на младежкия отбор. Огорченият Фрай се махна от поста и обяви, че не иска повече да има общо с клуба заради шефа.

Феновете са в открита война с Баумгартнер и дори по улиците на града има множество плакати против него.

Напрежението в Базел се засилва още повече и от факта, че за решителния плейоф за място в групите на Лига Европа с ЦСКА треньорът Чириако Сфорца не може да разчита на няколко от ключовите си играчи поради наказания и контузии. При успех в клубната каса на Базел ще постъпят солидни приходи, но феновете са разтревожени, че в четвъртък може да бъдат разочаровани. Освен това любимците им стартираха неубедително в Суперлигата на Швейцария, завършвайки 2:2 у дома срещу Вадуц (Лихтенщайн).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 0 Отговор
    Оня ден след мача агитката на ЦСКА дойде при нас на Орлов мост и скандираше: Бойко Борисов,пед.рас,пед.рас!Само ЦСКА!

    Коментиран от #3

  • 2 ЛЕВСКИ 1914

    3 22 Отговор
    Оня ден по БТВ гледам едни малки деца викат ние сме Цска моля ви не лъжете тези малки деца те са нашето бъдеще Цска го няма фалира Литекс - Чавдар не е Цска.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 А така

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Цесекари .Ами ми се струва,че и левскарите некой път скандират същото .Оня май ще си остане само с Локо пд
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бай Стою касапина

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЛЕВСКИ 1914":

    Буташ масло. Долей, че ще скапеш мотора!