26 Септември, 2020 16:19 5 824 0

Ето какви пари изкара ЦСКА от Лига Европа и колко ще вземе ако влезе в групите

  • цска-
  • лига европа-
  • футбол

Трите точки се оценяват на 570 000 евро, а ремито - на 190 хиляди

Ето какви пари изкара ЦСКА от Лига Европа и колко ще вземе ако влезе в групите - 1
Снимка: cska.bg

ЦСКА заработи малко над 2 милиона лева от европохода си до момента. "Червените" отстраниха Б36 Торсхавн от Фарьорските острови след победа с 3:1 на "Армията" и стигнаха до плейофа за влизане в групите на Лига Европа. За тима на Стамен Белчев в четвъртък предстои тежко гостуване на Базел.

До момента от наградния фонд на турнира ЦСКА си осигури точно 1 080 000 евро, или малко над 2,1 милиона лева.

Ако и в четвъртък "червените" победят и се класират в групите, заработената сума от УЕФА през този сезон ще набъбне до 3,7 милиона евро.

Всяка победа или равенство в групите на Лига Европа ще донесе още допълнителни приходи. Трите точки се оценяват на 570 000 евро, а ремито - на 190 хиляди.

Доброто представяне на "червените" в Лига Европа ще увеличи и клубния коефициент за следващия сезон. Тази година отборът имаше индекс от 4,000 и бяха поставени единствено в първия квалификационен кръг на Лига Европа. След класирането за плейофите коефициентът на ЦСКА вече е 6,500. Това означава, че при участие в евротурнирите следващия сезон "червените" ще бъдат поставени поне в първите два квалификационни кръга.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА