26 Септември, 2020 21:15 2 789 6

Лудогорец свали Берое от върха с чиста победа (ВИДЕО)

  • лудогорец-
  • берое-
  • футбол

Разградчани се наложиха с 2:0

Шампионът Лудогорец свали от върха в класирането на елита досегашния номер едно Берое, побеждавайки го в мач от седмия кръг на Първа лига.

Сблъсъкът, който се очакваше с голям интерес след силното представяне на заралии, завърши с победа за разградчани с 2:0.

Точни в полза на победителите бяха Клаудиу Кешеру и Сисиньо.

Старозагорци имаха своите шансове в двубоя, но късметът не беше на тяхна страна, а и усложнилите се атмосферни условия им попречиха да покажат максимума от възможностите си.

В началото на срещата гостите от Стара Загора в няколко отделни случая пробваха да притеснят шампионите с атаки по крилата. Еривалдо, този път започнал от първата минута на двубоя, се бе заел със задачата да подава на съотборниците си в наказателното поле, пробивайки по десния фланг. Усилията му не даваха резултат.

Първият по-сериозен опит на домакините да притеснят отбраната на съперника дойде чрез Оливейра, който обаче стреля неточно.

В 14-ата минута Ангелов събори Недялков в наказателното поле на разградчани. След това топката бе пратена в мрежата на Пламен Илиев, но сигналът на рефера вече бе прозвучал. Нарушението означаваше, че признат гол за старозагорци няма.

Само две минути по-късно Фал бе изведен сам срещу Илиев и стреля, но националният страж изби сигурно в корнер.

120 секунди след това, в момент, в който Берое изглежда беше в подем, Лудогорец осъществи бърза атака, Кешеру получи от близка до Василев дистанция и не сгреши, давайки преднина на тима си.

Вратарят на Берое имаше няколко неубедителни намеси, като дори си изпроси жълт картон, спирайки атака на Каули далеч от наказателното си поле.

В 23-ата минута Доминик Янков за пореден път през сезона привлече вниманието на всички към себе си, след като с безупречна асистенция изведе национала Сисиньо очи в очи със стража на съперника и бранителят не сгреши, а преднината на шампионите беше удвоена.

Берое опита финален щурм за първата част, за да върне поне едно от попаденията, но усилията на Фал, Макоута и Еривалдо не дадоха положителен резултат.

Вместо това извеждащо подаване на Кешеру към Текпетей съвсем можеше да отчая старозагорци, но за тяхна радост един от най-бързите футболисти в шампионата ни не успя да отиграе кълбото подобаващо и го прати в аут.

През второто полувреме дойде ред и на тактическото надиграване между двамата треньори.

Поставен обаче в далеч по-неизгодна позиция, при изоставащ с две попадения състав, Херо нямаше толкова варианти да експериментира с отбора си.

Павел Върба, от своя страна, дори успя да спести усилията на част от титулярите си и замени някои от основните си играчи, включвайки на тяхно място равностойни резерви от пейката. Едно от нещата, с които в Разград могат да се гордеят - равностойната скамейка.

Двайсетина минути преди последния сигнал част от осветлението на стадиона спря. Двата тима обсъдиха скоростно ситуацията и избраха срещата да продължи, въпреки някои от загасналите прожектори.

След това се стигна до спиране за цели 10 минути, но все пак мачът се доигра, с известно закъснение.

Нова промяна в резултата нямаше и така Лудогорец записа важен успех и излезе на върха в класирането.

Отборът има огромно предимство в срещите между двата отбора - 18 победи, 8 равенства и само 2 загуби.

Отборът от Разград ще играе в четвъртък може би най-важния си мач за сезона. Тогава "орлите" ще гостуват на шампиона на Беларус Динамо (Брест) и при успех ще участват за пореден път в груповата фаза на Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФК Мура

    2 14 Отговор
    Както се казва колеги Лудогорец и останалите.

    Коментиран от #2

  • 2 ФК ВАФЛА МОРЕНИ

    2 13 Отговор

    До коментар #1 от "ФК Мура":

    Съгласен съм колега с това мнение
  • 3 Кабака номер 12

    10 2 Отговор
    бихме с един играч повече ;д
  • 4 Бой на негри в тъмна нощ

    7 1 Отговор
    Това смешно бфс да си оправи часовете на мачовете!
  • 5 Лост

    3 2 Отговор
    Малко двусмислено, но :Чиста победа с Ипон.
  • 6 Географоя

    5 0 Отговор
    Ще перифразирам президента им Киро Гела:
    Къде ги водя тия Разградчани бе, оллигофрен?
    Виж им имената - дори даже някой Хасан или Мехмед няма да ме говорим за Иван, Георги или Петко! Всички са дошли от п...ичка си майна!