2 Октомври, 2020 10:27 2 567 2

ЦСКА е в топ 4 на най-силни отбори в Европа, които достигнаха групите на евротурнирите

  • цска-
  • лига европа-
  • базел-
  • футбол

Другите два тима с по 4 победи в евротурнирите са Апоел Беер Шева и Лех Познан

ЦСКА е в топ 4 на най-силни отбори в Европа, които достигнаха групите на евротурнирите - 1
Снимка: БГНЕС

След изиграването на всички 21 мача от плейофите в Лига Европа станаха известни имената на всички 48 състава, които влязоха в груповата фаза на състезанието. 24 часа преди това приключиха и пресявките в Шампионската лига. Обширен поглед върху резултатите от всички квалификационни кръгове в двата турнира показва, че има само 3 отбора, които от началото на новата кампанията са постигнали по 4 успеха преди групите. Един от тях е българският ЦСКА.

Столичани започнаха европохода си във втория по сила турнир на Стария континент с трудена победа над малтийския Сиренс (2:1), след това минаха през БАТЕ Борисов (2:0) и Б36 Торшавн (3:1), за да достигнат плейофите, където сюрпризираха с 3:1 като гост швейцарския Базел.

Другите два тима с по 4 победи в евротурнирите са Апоел Беер Шева и Лех Познан, които също ще бъдат в груповата фаза на Лига Европа.

Четирите поредни победи спечелиха на ЦСКА общо 6 точки за ранглистата на УЕФА. Останалите 3 български представители са завоювали толкова общо: Лудогорец - 3,5 т., Локомотив Пловдив - 2 т., а Славия - 0.5 т. Сборът от 12 пункта отрежда на България осмо място от изиграните до момента мачове през сезон 2020/21. Същият актив има и Сърбия, но те останаха само с един отбор - Цървена звезда, докато efbet Лига ще бъде представена в групите на Лига Европа от ЦСКА и Лудогорец, които могат да повишат доста коефициента на България. Към днес той е 3.00 (б.а. 12-те точки - по 1 за победа и 0,5 за равенство, се делят на броя на евроучастниците от всяка държава).


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    29 0 Отговор
    Браво на ЦСКА, справиха се много добре с квалификациите. Надявам се да продължават все така и като минимум да прескочат групите.
  • 2 Пената от Мировяне

    23 2 Отговор
    ЦСКА беше в четирите най-силни в Европа и през 1967 и 1982 !!! Полуфинали в тогавашната Купа на Европейските Шампиони !!!