Last news in Fakti

5 Октомври, 2020 13:37 1 976 0

Унгария получи сериозен удар преди баража на "Васил Левски"

  • унгария-
  • българия-
  • евро 2020-
  • бараж-
  • футбол-
  • доминик шобошлай

Селекционерът на тима Марко Роси остана без звездата Доминик Шобошлай

Унгария получи сериозен удар преди баража на "Васил Левски" - 1

Унгарският национален отбор получи сериозен удар преди решителния бараж за Евро 2020 срещу България, който ще се играе на националния стадион „Васил Левски“ в четвъртък (21:45 часа).

Селекционерът на тима Марко Роси остана без звездата Доминик Шобошлай, а причината е COVID-19. 19-годишният халф и всичките му съотборници в Ред Бул Залцбург са поставени под карантина, след като се оказа, че трима играчи на тима са дали положителни тестова за коронавирус.

Нито един национален играч на „червените бикове“ няма да може да играе за родината си заради наложената изолация. В положението на Шобошлай са австрийците Чичан Станкович и Андреас Улмер.

Доминик Шобошлай е може би най-големият талант на Унгария. Въпреки че е на 19 години, той има 10 мача и два гола за националния отбор. За клубния си тим има 13 попадения в 47 срещи.

Заради ситуацията с халфа на Ред Бул Залцбург, италианския селекционер на "маджарите" Марко Роси извика французин. Става дума за Лоик Него от МОЛ Фехервар. 29-годишният футболист вече седма година играе в Унгария, като в първите два сезона е в Уйпеш. Него, който може да играе и като халф, и като защитник, има унгарски паспорт и от снощи тренира с представителния тим на унгарците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА