8 Октомври, 2020 10:32 1 503 1

Левски иска да си върне още един юноша

  • левски-
  • юноша-
  • връщане-
  • боруков-
  • етър

"Сините" са готови да привлекат Преслав Боруков от Етър

Левски иска да си върне още един юноша - 1

Левски е набелязал нападателя Преслав Боруков за зимната си селекция, пише "Тема Спорт". Младокът в момента носи екипа на Етър, иначе е юноша на "сините". Преслав направи отлични мачове за "Болярите". Той бе на терена в 6 от миналите 8 кръга, като в тях реализира 2 попадения. Той е водещият реализатор на състава от Велико Търново. Дебютното му попадение за тима бе именно срещу Левски при загубата с 1:2 на "Герена". След това бе точен и при 1:3 от Локомотив (Пловдив) на "Ивайло".

20-годишният нападател изигра важна роля и за спечелената точка срещу ЦСКА (2:2) в предишния кръг. Той изработи дузпата за Етър, а след това асистира на анголеца Алдаир за второто попадение на "виолетовите".

Боруков е роден на 23 април 2000 година. Той е юноша на Левски. Още на 14 години попада в полезрението на редица английски клубове. През лятото на 2015 г. той е продаден на Шефилд Уензди. Заедно с него при "Кукумявките" отива и Стефан Гаврилов. Боруков стигна и до първия тим на Шефилд Уензди, като изигра 1 мач за ФА Къп, но не и за първенство.

Политиката на Левски в момента е да си връща свои юноши, както и играчи, минали през "Герена". От дузината летни попълнения на това описание не отговарят единствено французинът Тома Даске, както и взетите след изкаран успешен пробен период младежки национали Матео Стаматов и Алекс Петков.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимч

    3 0 Отговор
    Интересното е ,,защо тези юноши са били изпуснати с лека ръка и сега се мъчат да ги връщат.Трай коньо за зелен хайвер....