Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 12:10 5 477 6

Пиронкова се изстреля в световната ранглиста

  • цветана пиронкова-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • ранглиста

От днес пловдивчанката е под №132, с което вече е първа ракета на страната, след като изпревари Виктория Томова, която отстъпва 3 позиции до №136

Пиронкова се изстреля в световната ранглиста - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова направи скок с 25 места в световната ранглиста. От днес пловдивчанката е под №132, с което вече е първа ракета на страната, след като изпревари Виктория Томова, която отстъпва 3 позиции до №136.

След фурора, който сътвори на US Open с достигането на 1/4-финалите, 33-годишната състезателка получи специална покана от организаторите на Откритото първенство на Франция, където отпадна в трети кръг от чехкинята Барбора Крайчикова.

Не е ясно обаче дали Цвети ще прогресира още до края на годината, защото в календата на WTA има само 1 състезание до края на кампанията - това в Острава, Чехия, което започва на 19 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 2 Отговор
    браво ЦВЕТИ но не се главозамайвай защото главозамайването проваля ЧОВЕКА
  • 2 Ганьо

    4 7 Отговор
    Много хубаво и умно Моме! Ако бях 20 години по млад щеше да е мое! Да е жива и здрава!
  • 3 Много

    4 9 Отговор
    се изстрелва - 132 - ра! Кой по света я знае?

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Kris51

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Много":

    Всеки, който се интересува от тенис. Беше хит на Ю Ес Оупън, защото се завърна след 3-годишно отсъствие, а стигна чак до четвъртфиналите. Преди това беше на 42 място в ранглистата, доколкото помня.
  • 5 Дълбоко Виждащ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Много":

    Това е нереално,тя не е участвала в състезания и е излязла от ранг-листата на световната Тенис федерация!Играта и е на Много високо ниво и ,след няколко турнира е по логично да отиде в първите 100 и нагоре.
  • 6 Николай

    0 0 Отговор
    Това със ранглистата е нереално когато играеш на 1/4 финал от големия шлем означава че си сред най-добрите 8.Ние като играхме 1/2 финал станахме 4-ти а не 104.Във бокса е същото всеки избира с кого и кога да се бие.Шибаше правила.