13 Октомври, 2020 14:12 4 687 12

Оливера Йевтич за инцидента на Софийския маратон: Този мъж можеше да ме убие

  • оливера йевтич-
  • софийски маратон-
  • спорт-
  • боян вачев

Не ми е ясно как никой не го е задържал при финиширането му

Оливера Йевтич за инцидента на Софийския маратон: Този мъж можеше да ме убие - 1

"Не ми се мисли как можеше да завърши всичко. Този мъж можеше да ме убие!". Това коментира класната сръбска атлетка Оливера Йевтич пред изданието в родината си "Ало" по повод инцидента в маратона на София в неделя. Участничката на пет Олимпиади беше грубо изблъскана и повалена на паветата на площад площад "Княз Александър Батенберг" при старта на 10-километровата дистанция. Впоследствие стана ясно кой ѝ стори това - Боян Вачев, който вече е задържан.

"Ако бях ударила директно главата си на паветата, това със сигурност щеше да сложи край на живота ми! Извадих късмет, че до мен имаше мъж и си паднах на бедрото", коментира Йевтич.

"В онзи момент започнах да крещя "Главата ме боли, главата ме боли!". Мислех, че това са последните ми думи. Медицинският екип бързо стигна до мен и ми оказа първа помощ", разказа сръбкинята.

43-годишната Йевтич е убедена, че Вачев я е атакувал умишлено. "Видях видеото как минава през останалите, той атакуваше мен. Почувствах животински инстинкт в момента, в който ме изблъска. Човекът може би тежеше повече от 100 килограма. Искам да знам причината да ме атакува толкова грубо. Той сякаш се стремеше да ме нарани", добави тя.

"В крайна сметка важното е, че нямам счупвания, но главата ми все още ме боли", каза още Йевтич.

"Питам се дали съм сторила нещо нередно в живота си. Не знам дали има някакъв интерес към мен, но съм сигурна, че се е упражнявал как точно да ме атакува", добави сръбкинята.

"Голям пропуск на организаторите. Той е завършил състезанието. Не ми е ясно как никой не го е задържал при финиширането му. Вярвам, че българската полиция ще разреши случая. Християнско е да се прощава, бих приела извинението му, но искам да знам истинската причина за грубото му действие", каза още Йевтич.

Оливера Йевтич за инцидента на Софийския маратон: Този мъж можеше да ме убие


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    40 2 Отговор
    Не е спортсменско и не му прави чест на Боян Вачев да блъска умишлено който и да е !

    Коментиран от #6, #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 скоро

    27 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    време е за превъзпитанието тибоклук!

    Коментиран от #5

  • 4 любопитен

    34 1 Отговор
    Странни неща се случват тук - В България , щом едно обикновенно мероприятие , става АРЕНА на битка . Нима е толкова важно , една жена да бъде елиминирана от някакво любителско кросче ??? Наградата да не е БЕЗСМЪРТИЕ ??? .....да се чудиш , да се маеш , да питаш , а атентаторът твърди , че е невинен , без да иска и напълно неволно , цял ХЕРУВИМ ........с крилца и лимб , светец Боян ! Ще го канонизират .
  • 5 Ха ха ха

    8 13 Отговор

    До коментар #3 от "скоро":

    Време е да се преориентираш, че професия протестър не е доходоносна с настъпването на зимата : )))))

    Коментиран от #12

  • 6 калпава

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "цербер":

    организация мой човек! Не го оправдавам в никакъв случай и не бих могъл да оправдая подобно действие към никого от никого, но..........! Нека организаторите да си вземат поука. Досега им се налагаше да организират състезания и маратончета с по стотина души има, няма, но когато трябва да организират едно такова масово мероприятие, в което участват около хиляда човека да ме извиняват много не се прави така. При записването всеки следва да представи информация за резултат през годината и съобразно тези резултати състезателите се пускат на групи последователно през определен неголям период от време от няколко минути, като разбира се професионалните атлети с най-добри постижения следва да тръгнат първи. Отидете на някой маратон ако щете в Истанбул и вижте как го правят хората. Тогава този господин щеше да тръгне с някоя от последните любителски редици и щеше да му се наложи да се ръга, като коч с някой в неговата категория и действията му вероятно нямаше да имат такива пагубни последици, както при сръбската състезателка, на която искрено съчувствам за случилото и се събитие.
  • 7 Иван

    8 17 Отговор
    Абе и тая малко пресолва манджата
  • 8 Браво бантустанци

    2 1 Отговор
    Пак се изложихме пред чужденците
  • 9 Тоя Боби ли е Боян ли е

    3 0 Отговор
    Да му пръснат халката в сцз
  • 10 ХХХ

    2 0 Отговор
    Резилът е голям и трябва да има някакви наказания или мерки за този страхлив иди--от. А е страхлив, защото обясненията му за инцидента, че нямало умисъл са жалки. Умисъл имаше. Имаше и движение и засилване към жената. Най-искрени съжаления и извинения на сръбската състезателка и това не може да остане безнаказано.
  • 11 ВЕЧЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "цербер":

    Това лайно, не е ли вече в пандиза. Помияр, да излага българите.
  • 12 СКОРПИОН

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха ха":

    Този МУХЛЬО ОПЛЕСКА С ЖЪЛТО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА, СЕГА ОПЛЕСКА И ГРАЖДАНСКИЯ МАРАТОН. ЖЪЛТУРКОТО, НИ ПРИКАНВА ДА МУ ВЛЕЗЕМ В ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ БИЛ В ХЮМНЯРСКИ АДРЕНАЛИН. МУХЛЬО, ЩЕШЕ ДА УБИЕШ ЖЕНАТА . МАЛОУМНИК! ТРЯБВА ДА СИ ПОЛУЧИШ НАКАЗАНИЕТО, НАЛИ РЕВЕШ НА ПЛОЩАДА ЗА СПРАВЕДЛИВ ЗАКОН. КРЕЩИШ ОСТАВКА
    НА ГЕШЕВ, НО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ НЯМА ПО-СПРАВЕДЛИВ ОТ Г-Н
    ГЕШЕВ !КАЗВА НАРОДА: " КОГАТО ОПРЕ ЯЙЦЕТО / яйцата които хвърлаш на протеста, които знаем кой ги плаща, лайняното трио, а в същия момент гладуват хора.../ ДО ДУПЕТО ТИ, ТИЧАШ ДА СЕ СПАСЯВАШ!. ЛИЦЕМЕРЧЕ! ПИТАМ: ТОВА ЛИ Е ЛИЦЕТО НА ЗЛАТНАТА НИ МЛАДЕЖ, НА БЪЛГАРИЯ?! ВСИЧКИ ДРЕБНИ НА ВИД НЕЩА ВОДЯТ ДО ЗАКОРАВЕЛИ БЪДЕЩИ ...